Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
zheleff - специалист
Ама и аз съм един поет :-D
Четох много теми и никъде не видях начин за подготовка на предишно лкирана площ за ново лакиране без шкурене. Е, питам аз как става с такава повърхност, която има дребни и дълбоки детейли? Няма ли нещо като разредителче, грундче или друга химийка, с която да мазна, да изчакам и да лакирам?
Няма начин да няма. Ако няма, значи има възможност за нова пазарна ниша :axe:
EDI - майстор
И лака да е на същата основа, да не стане фал.
gogo1113 - специалист
zheleff написа:
Ама и аз съм един поет :-D
Четох много теми и никъде не видях начин за подготовка на предишно лкирана площ за ново лакиране без шкурене. Е, питам аз как става с такава повърхност, която има дребни и дълбоки детейли? Няма ли нещо като разредителче, грундче или друга химийка, с която да мазна, да изчакам и да лакирам?
Няма начин да няма. Ако няма, значи има възможност за нова пазарна ниша :axe:
С "химийка" няма да стане. С шкурка за дърво се отнема гланца на лака, изчиства се праха от шкуренето - повърността се зачиства с разредител от рода на "АМВ" и чисти парцали. След тези операции направо може да се лакира, като преценяваш колко ръце лак са необходими - щом веднъж е лакирана повърхността една или най-много две ръце лак ще са достатъчни.
zheleff - специалист
Не може да не може с химийка. Ама и вие като мен не я знаете. :-D
Тогава кажете ми как се разтваря лакчето. Идея нямам какъв е, но мебелите са т.нар. "троянска мебел" :? Решил съм да ги направя един два тона по-тъмни.
Chefo77 - майстор
Въпросът не е "как се разтваря лакчето", а дали ще успееш да го разтвориш равномерно. :wink:
Едра шкурка до основа, байц и лак. Или по-фина шкурка и лак в цвят. Макар да не съм сигурен, че по втория начин ще се получи ефекта.

Тема "Лак върку лак. Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: