• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
k r u m - специалист
Въпрос към знаещите във форума с какво да боядисам,освежа дървено бунгало преди години е мазано безир но сега не прилича на нищо дъските са посивели и много потъмнели .Търся нещо трайно и по лесно за работа.

Прикачен файл

Photo-0016.jpg
Photo-0016.jpg (87.97 KиБ) Видяна 10788 пъти
housedoktor - майстор
лак за дърво на водна основа
toni_g79 - специалист
housedoktor написа:
лак за дърво на водна основа
Съмнява ме да хване хубаво върху безира.Ако е голо дърво съм съгласен до някъде!!!Най-добре в твоя случай ще е да се мине първо с водоструйка и белина(ако имаш под ръка),ако нямаш с една четка и кофа белина/вода 1/6.Чакаш да изсъхне поне един ден.После байц за външно(за да скриеш безира байца трябва да е с по-тъмен цвят),или ако искаш боя :? блажен праймер(грунд) и после боя за външно(мат или сатен).Аз бих препоръчал блажна основа(за байца и боята),предвит безира отдолу.Ако не ти се правят всичките тези упражнения взем пак безир и готово :),но пак е добре да се мине с вода и белина ;)
k r u m - специалист
Какво е действието на белината върху стария безир, а и за байц съм малко скептичен повечето са на водна основа а бараката е в гората (дъжд,сняг) дали ще се задържи повече от 2-3 год. ,виждал съм разни тераси и външни обшивки мазани нови с ''уж'' читав байц и лак на 3-4 год. да приличат на г*з .Повече се замислям за боя но ми е интересно на каква стабилна основа да е ,дай малко повече инфо за този ''блажен праймер(грунд) '' :?
housedoktor - майстор
нека направи проба ,ако безира е много стар ще стане .Иначе другия начин е импегнационен грунд и лазурен лак.
toni_g79 - специалист
k r u m написа:
Какво е действието на белината върху стария безир, а и за байц съм малко скептичен повечето са на водна основа а бараката е в гората (дъжд,сняг) дали ще се задържи повече от 2-3 год. ,виждал съм разни тераси и външни обшивки мазани нови с ''уж'' читав байц и лак на 3-4 год. да приличат на г*з .Повече се замислям за боя но ми е интересно на каква стабилна основа да е ,дай малко повече инфо за този ''блажен праймер(грунд) '' :?
Това че е в гората,не е минус.Така по-малко слънце я пече,което е по-добре за покритието.Единствено мухъл може да е проблема.Да ти препоръчам хубав байц ама ги няма тук 8-[ .За последното имах предвит,грунда за дърво да е на блажна основа,да не е на водна(заради безира).Иначе водата и белината ще освежат дървото и то доста,няма да премахнат безира,но ще се премахне мръсотията и дървото ще се освежи.
Последна промяна от toni_g79 на ср яну 26, 2011 10:01 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
аз ползвах едни лакове на бекер...
три компонентни...

първо грунд
после байц
и след това два пъти с лак...

не знам обаче с безира отдолу дали ще се понасят :)
toni_g79 - специалист
Сега се сетих още едно нещо за почистване на дървото,ама е леееееееекинко опасно.Оксалова киселина и вода.Ама не помня съотношението колко беше :? ,и го наливаш в пръскачка и ръсиш на всякъде,ама си трябват защитни очила.Не е много силна киселина ама си е киселина.Аз съм мил веранда и ограда с такова и съм невредим :lol: чисти по-добре от белината....

Ако решиш да го боядисваш .Измиваш и може да ползваш това http://www.icipaints.co.uk/products/infopaque.jsp или това http://www.aureca.net/product-34-Dulux- ... 0%B8%D1%82.На първото му дават 10 години на второто му дават 6 години ,като аз си мисля че ще изкара и повече от това,преди да му се наложи друго пребоядисване. Мисля,че това е доста добро решение за този случай!!Това са тези бои за които имах предвит по горе,незнам за що го превеждат лак,като не е :) .!!!Или ако ти е много скъпо минаваш на варианта с грунда на блажна основа и боята,или на housedoctor препоръката,или в краен случай отново на безир.Избора си е твой.Успех.
Последна промяна от toni_g79 на съб фев 19, 2011 11:12 pm, променено общо 1 път.
k r u m - специалист
Малко да повдигна темата и да попитам знаещите и хората с опит -безир може ли да се оцвети в смисъл да му се прибави примерно байц и да придобие по тъмен цвят и ако да какъв оцветител може да се ползва.
housedoktor - майстор
стига с този безир -21 век сме.Не не може с байц .Не се занимавай с щуротии.
  • 1
  • 2

Тема "Боя ,безир,баиц или...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: