• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ivanovrg - специалист
на новопостроен блок
ГК е шпаклован и боядисан,но всичко пожълтя(с изключение на фабричните фуги)
не знам с какво е шпакловано но е грундирано с грунд на ойкос и боята е или на ойкос или дюлакс

в друг апартамент ГК е поставен преди 2 години и е пожълтял от седене
след цялостна шпакловка се получи същия ефект върху шпакловката(не е боядисвано още)

та въпроса ми е :
има ли някой изпитано решение на проблема
Последна промяна от ivanovrg на нед фев 27, 2011 9:00 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Прекалена влага ? Наскоро имаше същия проблем в един апартамент- на боята си личеше шпаклованото, при ремонтите картона, който го преправихме, беше мекичек при рязане.
toni_g79 - специалист
ivanovrg написа:
на новопостроен блок
ГК е шпаклован и боядисан,но всичко пожълтя(с изключение на фабричните фуги)
не знам с какво е шпакловано но е грундирано с грунд на ойкос и боята е или на ойкос или дюлакс

в друг апартамент ГК е поставен преди 2 години и е пожълтял от седене
след цялостна шпакловка се получи същия ефект върху шпакловката(не е боядисвано още)

та въпроса ми е :
Питай за стейн блокер на водна основа(праймер или грунд),............ако не намериш вземи МАТОВА блажна боя ,разреди я хубаво и мини с мече.(мирише и капе ама........) ........Въпроса е дали ще намериш и матова боя блажна,аз оня ден се убих да търся и не можах :sad:

Прикачен файл

STAIN_BLOCKER_AQ_4b843861b32e0_300x300.jpg
STAIN_BLOCKER_AQ_4b843861b32e0_300x300.jpg (60.81 KиБ) Видяна 8014 пъти

Прикачен файл

DDC10030.jpg
DDC10030.jpg (48.3 KиБ) Видяна 8014 пъти
ivanovrg - специалист
Майсторите твърдят ,че не е бил влажен ГК.

Както и да е.
Не искат да го минават цялото с тия БЛОКировки на бетна.

Сега са решили да му правим 1 или 2 ръце цялостна шпакловка.
Та новия ми въпрос е:
Понеже е минато с грунд на ойкос и 2 ръце боя на DULUX ,ще държи ли шпакловката върху боята(доста е лъскава) или да я минаваме с едра шкурка ?

Не ми се е налагало досега да шпакловаме след такава боя.

Ще се шпаклова с шийтрок.

А дали ще избият петната отново?
Тани - модератор
viewtopic.php?t=17021

Предполагам няма да има проблем с шпакловането , но задължително гундирайте шпакловката преди да боядисате , за да не започне да се бели , като я намокри боята.
пп
Правила:
8.Когато отваряте нова тема или задавате въпрос, изберете по възможност кратко заглавие, максимално добре характеризиращо естеството на темата. Не озаглавявайте темите с безсмислени заглавия, като "Въпрос" или "Имам проблем".
toni_g79 - специалист
ivanovrg написа:
Майсторите твърдят ,че не е бил влажен ГК.

Както и да е.
Не искат да го минават цялото с тия БЛОКировки на бетна.

Сега са решили да му правим 1 или 2 ръце цялостна шпакловка.
Та новия ми въпрос е:
Понеже е минато с грунд на ойкос и 2 ръце боя на DULUX ,ще държи ли шпакловката върху боята(доста е лъскава) или да я минаваме с едра шкурка ?

Не ми се е налагало досега да шпакловаме след такава боя.

Ще се шпаклова с шийтрок.

А дали ще избият петната отново?
Виждал съм петна,които ако не ги третираш избиват и след 5 ръце латекс..........никой категорично не може да каже дали ще се появят,все пак е боядисвано с хубав латекс и са се появили така че е много вероятно.......тамън ако се появят ще има още работа за вас :lol: вие сте им казали как да го направят правилно,от икономия ще похарчат повече на края :-D
ivanovrg - специалист
Тани благодаря за забележката
поправих я

темата за грунда за ГК я прочетох
не ми върши работа
аз съм пояснил че е минато с грунд преди боята
след шпакловката пак ще има грунд задължително(пак на ойкос)
въпроса е преди щпакловката върху тази лъскава боя дали да има грунд и какъв или само с едра шкурка

хората искат да пробваме само на една стая засега
след като изсъхне ще го боядисват и ако няма петна ще правим останалите 80кв тавани и прилижащите към тях стени
Тани - модератор
Единственото , което ми идва наум при това положение е, че не е изчакано да изсъхнат предишните слоеве и това позволява на петната да излизат !
Pooh - майстор
ivanovrg написа:
на новопостроен блок
...

та въпроса ми е :
Тук ти се крие отговорът на въпроса. От много бързане да издадем, забравяме за натрупаната "строителна влага" в елементите. Тя си излиза с времето, но й трябва поне 1 година. Наскоро ме ограмотяваха по въпроса - едно време се строи блок, къща ... каквото и да е, поне за 2 години. Всеки елемент има време да изсъхне и проблемите с довършителните работи са сведени до минимум. Сега за 1 година се издава обект ... до ключ! Всичко е още мокро и влажно, как няма да се надува паркета и да се отлепя япакловката. Както и да дърпа влага картона, който си е един вид сюнгер - поема излишната влага и я отдава при сухо време. Но в случая имаме само влага. :wink:
ivanovrg - специалист
Pooh това е ясно,но

в първият пост описах 2 случая
втория е за блок на 2-3 години
и картона е направен тогава(лепен)
това колко зле е направен няма да обяснявам
сега само го шпакловахме цялостна шпакловка
изби върху шпакловката

той картона беше станал един кафяв
там сега са го минали с грунд на ойкос скоро ще го боядисат и ще видя какво ще стане
  • 1
  • 2

Тема "избиха петна върху боята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: