• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
TACHO - специалист
Здравейте колеги,
аз май взех за всяко нещо да питам тук, ама като искам всичко сам да си направя, а някои неща ги правя за първи път....

Та проблемът е следния: бях взел латекс на Леко и оцветител Хамелекон-оранжев, като идеята беше да докарам нещо като много бледо оранжево, та дори кремаво. Според таблицата в Бриколажа за целта трябваше да сложа (най-малката дозировка) 17 г оцветител на 1000 г боя. Направих точно така, боядисах, но днес като видях резултата при изсъхнала боя се отчаях: как може от оранжево и бяло да се получи силно изразено розово.

Жена ми ми трие сол на главата, ние искахме кремаво-жълтеникаво.

Та въпроса ми е: Стената е мината само една ръка с тая боза, ако сега мина още една-две ръце с жълт оцветител дали ще се скрие розовото и ще стане жълто или трябва да свалям първо тая боя и тогава да боядисвам наново.
masteradmin - майстор
Ей не се ли научихте че има оцветен латекс. Ако сметнеш боята + латекса ти излиза по скъпо от готово оцветения латекс. Ако ти се наложиш да пребоядисваш пак просто си купуваш направо твоя цвят иначе ония с оцветителите никога няма да го докараш. Брат ми си боядиса апартамента с готово оцветен латекс на "Леко" - прасковата е много хубава и латекса е гъст и мазен - направо супер. А колкото до твоя случай ако не си купил много направо су купи готово оцветен латекс иначе с тия бои е кошмар прасковата е червен и жълт. И те ги пускат 1:100 колкото дойде просто при тебе се е случило червеното да е повече. Не му слагай оранвево ами само жълто дано да ти се получи. Иначе това от долу ако е на цялата стена няма нужда да го сваляш.
masteradmin - майстор
Иначе тия от оргахим са се постарали вижте какво флашче са направили само изтегляш цвета на стената . Даже флаш маниак като мене е впечатлен.

Виртуален център
TACHO - специалист
Днес взех оцветен латекс, жълт, добавих му малко от розовия и стана много приятен мек цвят, точно този, който исках да постигна. :wink:
jack
някой може ли да ми даде малко повече инфо относно оцветеният латекс, имам предвид готов оцветен латекс по каталог. каде го има в софия, и разбирасе каде е на най-изгодна цена?
masteradmin - майстор
В София навсякъде има готов оцветен латекс, но аз ти препоръчвам "Леко" много съм доволен от него. Чувам добри неща и за "Пастело" но не съм го пробвал и не знам.
EDI - майстор
Преди време продуктите ПАСТЕЛО не носеха това име.Скоро ги кръстиха така.Производителя е ЕКОН 91, от гр. Русе мисля, че беше.Използвал съм белия им латекс преди, дава добро покритие.Но с цветните не съм работил и не знам как са.Ето адреса на ПАСТЕЛО - http://www.ekon-bg.com/.
jacko - специалист
моята идея беше нещо по-конкретно, магазин, адрес. от 10 години вече не живея в софия и съм изгубил всякаква представа, а сега ми предстой патуване и искам да сачетая нещата. при нас във велинград бака от 25 кила цветен латекс стружа около 150 лева :( верно че е швейцарски, ама айде няма нужда......
masteradmin - майстор
Ами първо сточна гара, после мусю Бриколаж търси промоции само не купувай разни немски боклуци по 10 лв за 25кг.- ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ. В момента българските са най добри (за цената си)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с латекс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: