• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
racer - специалист
Здравейте!
ще боядисвам цветно спалня,стени на изтъргана постна боя с тук-там шпакловано с гипс шпакловка.
двоумя се между:http://gs-bg.com/bg/news-view/21.html
и http://ninachim.com/products/Marsel-Cve ... riven.html
и двете на 10 лв,само нинахим-а е с кг повече.кое ще е по-добро?
благодаря.
root666 - специалист
Аз боядисвах скоро с Крафт, доволен съм, добре покрива.
torbalan - Дървен философ
което и да избереш - първо мини с бял латекс да стане равномерно
а след това с цветното :)
racer - специалист
бах тая постна боя.

беше силно опушена-направо черна.мокрих с баданарка,стържа с шпатула.пада един слой и отдолу-на бели и сини петна(белите където съм задирал с шпатулата).не мога да разбера,аз само слоя опушено ли съм свалял или и боята?
минах една ръка дисповит бял на лакпром-разреден 1 на 1 с вода,добре,след 2-3 часа минавам първа ръка пак дисповит бял-стената пие по 150 мл/квадрат някъде,не покрива,и след минути всичко пожълтява...
13 лв за дисповита изгоряха...добре че не купих цветната...имах малко бял леко интерин пробвах и с него същата работа...
Тани - модератор
Много си бързал да боядисваш! Втора ръка се минава след ИЗСЪХВАНЕ на първата - чак на другия ден. Особено ако има проблемни участъци! Освен това основата трябва да бъде СУХА!!! Ти си мокрил и без да чакаш си боядисвал - чернилката която си разтворил прониква през боята . Ако основата е суха и боята с оптимална гъстота има много по-малка вероятност да избие мърсотията!
racer - специалист
начи хронологично:
стъргане на стара боя-преди две седмици.
шпакловане на дефекти-преди дни.
т.е.,стената си беше готова.
а на дисповита пише че съхне за 2 часа при 20 градуса.освен ако разреден с вода за грунд съхне по-бавно...знам че това е критична основа за следващо покритие ама не ми се чакаше...сега дали да се мъча пак с останалата бяла боя да докарам някакъв вид?
toni_g79 - специалист
Проблема няма нищо общо със съхненето на боята.Трябва да сложиш праймер блок и после знаеш.... иначе и 10 ръце да слагаш пак ще си избиват петна
viewtopic.php?f=25&t=31804
racer - специалист
Тони :prayer: :prayer: :prayer:
дано да намеря такова нещо,че не искам да се мъча с блажна...

ps.ако сложа тапети дали ще избие отгоре...или винил(пвц)тапети-нали отгоре са с пвц покритие паро и водонепропускливо?
racer - специалист
намерих стейн блокер на крафт ама е 13 лв/литъра,за 12 кв-на мене ми трябват 3 кутии-не е безумно скъпо разбира се но не е и евтино.няма ли да стане с водно стъкло?дават го за петна от влага ама...
Тани - модератор
Литъра не покрива ли десетина квадрата :? Тъкмо с водата ще станат 12 :idea:
  • 1
  • 2

Тема "крафт или нинахим?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: