• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
здравейте имам стара дървена дограма не е изгнила но не е и поддържана .... реших да я възтановя и започнах да свалям един по един прозорците ....
1.свалих си прозорците
2.махнах стария маджун
3.свалих стъклата
4.купих си шкурка 60 едра за да сваля остатъка от боята която има
5.мисля да си зема кит за дърво .... дайте предложение за марка кит за дърво който ще ми свърши работа
6.след китосването следва отново търкане с по финна шкурка
7.първа ръка боя
8.шкурене с още по финна шкурка
9.втора ръка боя
10.поставяне на прозорците и слагане на силикон
11.поставяне на затварящите механизми ... дайте предложение за някои красиви затварящи механизми че старите искам да ги сменя
12. изтъркване на касата на прозореца
13.китосване на касата на прозореца
14. отново търкане с ситна шкурка
15.първа ръка боя и търкане с още по финна шкурка
16.минаване втора ръка боя
17 трябва да е завършено.....всичко

Прикачен файл

13042011(005).jpg

Прикачен файл

13042011(004).jpg

Прикачен файл

13042011(003).jpg

Прикачен файл

13042011(002).jpg

Прикачен файл

13042011(001).jpg
Последна промяна от tashkobonev на нед апр 17, 2011 4:02 pm, променено общо 1 път.
freshenero - специалист
Бих ти препоръчал да ги минеш първата ръка с безир,поне външната част.а за сваляне на боята пистолет за топъл въздух, или от тези газовите горелки.Става по-бързо,особено ако са няколко пласта.
freshenero написа:
Бих ти препоръчал да ги минеш първата ръка с безир,поне външната част.а за сваляне на боята пистолет за топъл въздух, или от тези газовите горелки.Става по-бързо,особено ако са няколко пласта.
а върху безира боя ли ..... а за топъл въздъх няма да стане с него на ръка ще е търкането малко бавно но имам време и става добре
ще направя още снимки на работата която върша за да изказвате мнения

Прикачен файл

17042011.jpg

Прикачен файл

17042011(001).jpg

Прикачен файл

13042011.jpg

Прикачен файл

13042011(006).jpg
toni_g79 - специалист
Аз пък бих ти препоръчал да си го минеш с блажна боя и да не се занимаваш с безири,като първата ръка може да я поразредиш малко повечко с разредител,така боята ще си попие в дървото,натам гледам,че си знаеш как става :)
EDI - майстор
Като гледам състоянието им, няма да могат да се докарат за лак, и аз съм направо за 2 ръце боя.
да за боя ще са но мисля да сложа безир прочетох малко и е хубаво за самото дърво след като го шпакловам да го безиросам ..... дайте идей за затварящите механизми на прозорците едини е единичен др е двоен
EDI - майстор
Трудно ще намериш свестен безир, вече почти не се прави.За механизмите, трябва да провериш по железариите и мебелните магазини.
toni_g79 - специалист
Обяснете ми,каква е логиката да се маже с безир?Като разредената боя също ще попие хубаво в дървото(което трябва да е сухо),и тази основа от същата боя ще се свърже много по-здраво с другите слоеве боя............ докато с безира това не е много сигурно!!!
pavkatay - майстор
Колега,дано и ти не ми теглиш една благословия,задето ти давам съвети,но изолзвай кит не за дърво, а автомобилен.
Правил съм упражнението преди 10 години и се получи много добре. Автомобилния кит е по- здрав. Можеш да изплзваш такъв с фибри за по-големи наранявания на дървото и после с другия.
А по отношение на метода мисля,че пистолета за горещ въздух е най-добрия вариант.Аз ползвах в началото бензинова лампа(докато се подпалих :-D ) и после газова горелка,но това все пак беше преди 10-12 години и нямаше китайчета за 20 лв.
Успех :)
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на стари прозорци ... дайте съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: