• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте на всички,вьпросьт ми е следният, някой слагал ли си е такива тапети?Купени са от Бриколаж и пише че се маже стената сьс специално лепило и се лепят самият тапет не се маже.Помагайте ако има някакви други тьнкости в монтажа?Благодаря Ви предварително. :?: :?: :?:
Айдеде никой ли не е лепил такива тапети,явно ще има експерименти пак
:lol: :lol: :lol: :lol:
velsi - Почетен майстор
Не знам какви са тези тапети, но "нетъкан текстил" ми звучи като едновремешния "Велтър". Той се лепеше с лепило "Прома" (Хелметекс).
velsi написа:
Не знам какви са тези тапети, но "нетъкан текстил" ми звучи като едновремешния "Велтър". Той се лепеше с лепило "Прома" (Хелметекс).
Изглежда си като обикновен тапет само е по пльтен :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"Тапет за баня"?
Profi Stroi - специалист
Независимо колко е плутен самия тапет преди полагането му би трябвало да се намаже и той
От опит ти казвам че специалните лепила са скъпи боклуци
Купи си българско и го смеси с Ц 200
Грундирай стената и като изсъхне лепи спокойно като мажеш и самия тапет
solo5 - майстор
И аз купих флис тапети за кухнята и сега предстои лепенето.
В коридора и хола лепих винилни тапети.
При винилните лепилото се маже върху самият тапет, а при Флис тапетите дават, че се маже стената с валяк с овча кожа или с четка.
Обясниха ми, че си променял формата, ако се маже лепило директно върху тапета :?
Profi Stroi написа:
Независимо колко е плутен самия тапет преди полагането му би трябвало да се намаже и той
при Флис тапетите май не така :?
Profi Stroi написа:
От опит ти казвам че специалните лепила са скъпи боклуци
Купи си българско и го смеси с Ц 200
После при сваляне няма ли да влезе във филм с това Ц200? :?

"ТАПЕТИ ФЛИЗ - високо качествени тапети на флизелинова основа (нетъкан текстил) Това са текстилни тапети от ново поколение, даващи възможност за много лесно поставяне на стената, и бързо и без остатъчно отлепване при желание за промяна на интериора. При тях особеното е, че със специалното флиз лепило, се маже стената а не тапета! Новите стени се грундират предварително с разредено лепило или строителен грунд, след което лепилото се нанася с мече за латекс като се намазва малко повече от една ширина и сухият тапет се притиска към стената с мека кърпа или четка. След това втора ширина т.н. Не се застъпват.Добре е да се знае, че преди да се сложат тапети, новите стени трябва да се грундират а старите добре да се почистят, да се запълнят всички неравности и пукнатини и хубаво да изсъхнат. По време на залепянето не е желателно в помещението да става течение, това би причинило неравномерно изсъхване на тапетите. Всяка първа дължина тапет, трябва да бъде нивелирана.. В повечето случаи ъгъла между стените и тавана не е равномерно хоризонтален, за това е добре да се отпуснат по 5 см. на всяка дължина тапет, която се изрязва преди окончателното изсъхване на тапета. Това става с макетен нож, като се използва линийка за водач. Петната от лепило се премахват веднага с гъба и чиста вода."

P.S. Източник: Избор на тапети
Последна промяна от solo5 на пет май 14, 2010 2:22 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
С какво лепило се лепи фриз върху флис тапети?
Има ли проблем, ако вместо на стената лепилото се нанесе върху тапета?
Последна промяна от solo5 на пет май 14, 2010 2:23 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
снимки на сложените вече тапети

Да поясня това, което не ми беше ясно се изясни по верме на слагането.
Винилните тапите са лепени с Pufas за винилни тапети, а Флис тапетите - с Pufas за Флис тапети.

По-интересно за тази тема са Флис тапетите.
Първоначално купих Pufas с Blue Control. Това е лепило, което има син маркер за улеснение тъй като тези тапети не се мажат да омекнат както винилните, а се маже стената и те се притискат към намазаната стена.
Синият цвят в лепилото с Blue Control Ви улеснява да виждате до къде е намазана стената.
Намазва се около 5-10 см повече отколкото е ширината на лентата и като сложите тапета притискате с дунапренен валяк.
По указание дават че стената се маже с валяк от овча кожа, но аз лично ползвах баданарка и стана много добре.
Флис тапетите се слагат поне 2 пъти по-бързо от винилните, защото се маже директно върху стената и не се изисква време за омекване на тапета
На самите тапети пише, че при необходимост се свалят без остатък, което си е голямо предимство.

Сега за разликите в лепилото: с лепило за винилни тапети и с такова за Флис тапети могат да се залепят и двата вида, просто винилните трябва да се намажат, за да поомекнат.

Лепих фриз от винилов тапет с лепило за флис тапет, както и флис тапет намазан с лепило за винилни тапети, но без чакам тъй като не е необходимо време за омекване
  • 1
  • 2

Тема "тапет-пвц флис(нетькан текстил)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: