Здравейте, моля за съвет, имам буков паркет който беше циклен и лакиран с туския яхтен лак преди 10 години, и до ден днешен държеше но вече почерня и реших пак да го изцикля и лакирам,след изциклянето му вече трета ръка му минавам и неможе да се получи този гланц който очаквах и който имаше стария , ползвам двукомпонентния гланцов лак на ЛЕКО http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 95&start=0 и въпроса ми е ако го мина четвърти път дали нямя да стане дебел слоя и да се нацепи или спука , и защо неможе да покрие така добре. Благодаря .
- 1
- 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
14 мнения в "БУКОВ ПАРКЕТ НЕ ПОКРИВА С ЛАК"
toni_g79
- специалист
Лъскавостта идва от вида лъсковост на лака,не от ръцете,ако имаш лак сатен,няма как да постигнеш Gloss ако ще и 5 ръце да му удариш със зашкурване преди всяка ръка.
Тъпите български производители не се научиха да дават конкретна степен на лъскавост на продуктите си...................... примерно(Мат,Сатен(satin),Полулъскаво(semigloss),Лъскаво(gloss),силно лъскаво(high gloss) и т.н.
Тъпите български производители не се научиха да дават конкретна степен на лъскавост на продуктите си...................... примерно(Мат,Сатен(satin),Полулъскаво(semigloss),Лъскаво(gloss),силно лъскаво(high gloss) и т.н.
краси иванов
- специалист
Последната ръка на шлайфане с кой номер шкурка беше,да не е 120?
За да се получи от втората ръка добър гланц е нужно да сложиш първо инпрегнант за дърво и след това лака на две ръце.
Този лак си е добър за парите си,аз съм доволен от него.Да не си го слагал с валяк с къс косъм,лака се разлива доста добре и си иска по-голямо количество.
За да се получи от втората ръка добър гланц е нужно да сложиш първо инпрегнант за дърво и след това лака на две ръце.
Този лак си е добър за парите си,аз съм доволен от него.Да не си го слагал с валяк с къс косъм,лака се разлива доста добре и си иска по-голямо количество.
Chefo77
- майстор
И с къс косъм да е, пак може да се получи добър гланц, ако лакът го позволява и е матирано добре преди това - просто не трябва да се изтегля лака. Аз преди последна ръка на гланцов лак минавам със 180, без значение дали е полиуретанов или на водна основа.
На 4-а ръка не би трябвало да се напука, но винаги може да има изненади. И да не си посмял да го разреждаш!!!
Тони, как да дадат като не знаят какво ще се получи? Или като не помнят какво са наляли в тези точно кутии
На 4-а ръка не би трябвало да се напука, но винаги може да има изненади. И да не си посмял да го разреждаш!!!

Тони, как да дадат като не знаят какво ще се получи? Или като не помнят какво са наляли в тези точно кутии

краси иванов
- специалист
Аз го минавам последно с 220,гланца си излиза още на първата ръка.На 2-ръце си става перфектно с точно този лак.
Колкото по-груба е повърхноста,то повече дърпа през порите.
Колкото по-груба е повърхноста,то повече дърпа през порите.
Здравейте ,след изциклянето го полирах с по финна шкурка и след това го лакирах първата ръка направо попи в паркета втората леко се полу4и гланц а на третата няма този гланц които искам и има едни такива малки бо4енца,та ако го мина 4етвърти път ще стане ли много дебел слоя и да се нацепи след време. благодаря.
краси иванов
- специалист
Проблема не е в лака,добър е.
Някъде си сгафил изглежда!
То дефакто цикленето е с шкурка,просто то продължава с по-фини шкурки.Повечето майстори са с доста остарели разбирания и удрят една ръка с 60-80 и после чакай да излезе гланц.Моите обекти ги правя първа- 60-80,втоа -120 и трета с 180-220.Гланца излиза още на първата ръка лак.а на втората става перфектно(даже и с този лак).
Как си го полирал с финна шкурка,на ръка ли???То ако не я завърти диска на машината нищо не става.
Някъде си сгафил изглежда!
То дефакто цикленето е с шкурка,просто то продължава с по-фини шкурки.Повечето майстори са с доста остарели разбирания и удрят една ръка с 60-80 и после чакай да излезе гланц.Моите обекти ги правя първа- 60-80,втоа -120 и трета с 180-220.Гланца излиза още на първата ръка лак.а на втората става перфектно(даже и с този лак).
Как си го полирал с финна шкурка,на ръка ли???То ако не я завърти диска на машината нищо не става.
- 1
- 2
Тема "БУКОВ ПАРКЕТ НЕ ПОКРИВА С ЛАК" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература