• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, моля за съвет, имам буков паркет който беше циклен и лакиран с туския яхтен лак преди 10 години, и до ден днешен държеше но вече почерня и реших пак да го изцикля и лакирам,след изциклянето му вече трета ръка му минавам и неможе да се получи този гланц който очаквах и който имаше стария , ползвам двукомпонентния гланцов лак на ЛЕКО http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 95&start=0 и въпроса ми е ако го мина четвърти път дали нямя да стане дебел слоя и да се нацепи или спука , и защо неможе да покрие така добре. Благодаря .
EDI - майстор
Удари ли му една ситна шкурка преди последната ръка.
toni_g79 - специалист
Лъскавостта идва от вида лъсковост на лака,не от ръцете,ако имаш лак сатен,няма как да постигнеш Gloss ако ще и 5 ръце да му удариш със зашкурване преди всяка ръка.
Тъпите български производители не се научиха да дават конкретна степен на лъскавост на продуктите си...................... примерно(Мат,Сатен(satin),Полулъскаво(semigloss),Лъскаво(gloss),силно лъскаво(high gloss) и т.н.
краси иванов - специалист
Последната ръка на шлайфане с кой номер шкурка беше,да не е 120?
За да се получи от втората ръка добър гланц е нужно да сложиш първо инпрегнант за дърво и след това лака на две ръце.
Този лак си е добър за парите си,аз съм доволен от него.Да не си го слагал с валяк с къс косъм,лака се разлива доста добре и си иска по-голямо количество.
Chefo77 - майстор
И с къс косъм да е, пак може да се получи добър гланц, ако лакът го позволява и е матирано добре преди това - просто не трябва да се изтегля лака. Аз преди последна ръка на гланцов лак минавам със 180, без значение дали е полиуретанов или на водна основа.
На 4-а ръка не би трябвало да се напука, но винаги може да има изненади. И да не си посмял да го разреждаш!!! :)

Тони, как да дадат като не знаят какво ще се получи? Или като не помнят какво са наляли в тези точно кутии :)
Аз го минавам последно с 220,гланца си излиза още на първата ръка.На 2-ръце си става перфектно с точно този лак.
Колкото по-груба е повърхноста,то повече дърпа през порите.
Здравейте ,след изциклянето го полирах с по финна шкурка и след това го лакирах първата ръка направо попи в паркета втората леко се полу4и гланц а на третата няма този гланц които искам и има едни такива малки бо4енца,та ако го мина 4етвърти път ще стане ли много дебел слоя и да се нацепи след време. благодаря.
EDI - майстор
бо4енца - Това не го разбрах.Удари ли прахосмукачка след като мина със шкурката, да не си разнесъл прахолята.През колко време го лакира, на опаковката трябва да пише, кога се полагат следващите ръце.
toni_g79 - специалист
То май човека незнае кое не му харесва,лака ли не покрива(заглавието),не е достатъчно лъскаво,или не е достатъчно гладко :? До колкото аз разбирам май не е зашкурвано никак между ръцете,което определено си е проблем :-D гл9о
Проблема не е в лака,добър е.
Някъде си сгафил изглежда!

То дефакто цикленето е с шкурка,просто то продължава с по-фини шкурки.Повечето майстори са с доста остарели разбирания и удрят една ръка с 60-80 и после чакай да излезе гланц.Моите обекти ги правя първа- 60-80,втоа -120 и трета с 180-220.Гланца излиза още на първата ръка лак.а на втората става перфектно(даже и с този лак).

Как си го полирал с финна шкурка,на ръка ли???То ако не я завърти диска на машината нищо не става.
  • 1
  • 2

Тема "БУКОВ ПАРКЕТ НЕ ПОКРИВА С ЛАК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: