Та с кое става по-бързо, чисто и по-качествено. По-бързо е ясно ама дали е по-качествено? И какви са цените на м2 за едното и другото.
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
valerko
- специалист
9 мнения в "Боядисване с латекс: мече vs. машина"
Здравей има много начини ,аз си боядисах с една голяма четка тип баданарка, но с по мек косъм
Прикачен файл
Изобр008.jpg (12.52 KиБ) Видяна 5289 пъти
svetliopi44
- Чирак...
Тони мен по ме итересува цитата по-долу.
За валяка знам ,как е при машината?
За валяка знам ,как е при машината?
valerko написа: И какви са цените на м2 за едното и другото.
toni_g79
- специалист
Не знам как е при колегите,аз давам едни и същи цени.Ако някой много държи да са му пръскани стените и тавана,казвам какви са възможните проблеми......... До сега практикувам пръскане на тавана и стените по стандартния начин(четка-мече).Аз ,че съм изпръскал тонове боя смятам,че не е оправдан риска с машинното отсичане..... Машинното отсичане го правят само в бг и по ютуба гледах един испанец,който не го правеше правилно така или иначе......
Та за цените при мен няма да има разлика(1.30лв.кв),единствено ако не са много елементи за отсичане с машина ,тогава цената ще е малко по-висока,заради времето на облепяне.
Та за цените при мен няма да има разлика(1.30лв.кв),единствено ако не са много елементи за отсичане с машина ,тогава цената ще е малко по-висока,заради времето на облепяне.
svetliopi44
- Чирак...
toni_g79 написа:Ако някой много държи да са му пръскани стените и тавана,казвам какви са възможните проблеми.........Тони,сподели моля те какви са възможните проблеми.
Питам те защот се чудя дали да дам на фона на тая криза една торба с пари за закупуване на такава машина... ама аз искам и шитрок да ми пръска ...лошото е че нямам познат колега с такава машина за да преценя дали си заслужава инвестицията.
toni_g79
- специалист
svetliopi44 написа: Тони,сподели моля те какви са възможните проблеми.Не знаеш на какво тиксо ще попаднеш.Ако по една или друга причина попаднеш на някое силно лепнещо има голяма опасност да се отлепи слоя боя,ако пък попаднеш на слаболепнещо се сещаш,че може да се надигне от струята и да попадне боя под него.По принцип тиксото най-лесно пада когато е мокро,но от там пък имаш проблем да падне някой капка или пък не чак толкова добре засъхнал прах от едната боя върху другата.
Питам те защот се чудя дали да дам на фона на тая криза една торба с пари за закупуване на такава машина... ама аз искам и шитрок да ми пръска ...лошото е че нямам познат колега с такава машина за да преценя дали си заслужава инвестицията.
И най-големият проблем е,че напръскана стена не можеш да и правиш никакви поправки.... всичко което пипнеш след това с четка или мече стои като петно.Това се дължи на различната гладкост на повърхността в резултат на пръскането.Сам разбираш колко неща могат да се объркат....
От друга страна пръскането на един таван на стандартна стая 3х5 примерно(5-10 мин.) ти спестява половин ден търкаляне с мече.Така сам си прецени за ден колко стаи ще можеш да свършиш.Това са размисли за вътрешно боядисване,за външно тези ядове ги няма

svetliopi44
- Чирак...
Тони, благдаря . Да с тиксото си е мъка ...брал съм ядве с хубаво както казваш после отлепя с боята.
Вече взимам някакво турско noname , то върши хубава рабта.Аз го използвам за да отсеча мазилка(декоративна) от латекс.
Да ме извини автора на темата ,но последен въпрс?
Имаш ли наблюдения на тези машини койт пръскат и леки шпакловки?
Вече взимам някакво турско noname , то върши хубава рабта.Аз го използвам за да отсеча мазилка(декоративна) от латекс.
Да ме извини автора на темата ,но последен въпрс?
Имаш ли наблюдения на тези машини койт пръскат и леки шпакловки?
Тема "Боядисване с латекс: мече vs. машина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература