• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
isbul - специалист
Питането ми е, как мога да получа цвят венге? Едва ли с лак, ще се стане такъв плътен цвят.
Пък имам лошо спомени от лакиране на фабрично лакирани мебели, незнам с какъв лак бяха лакирани шкафовете, но като ги минах с обикновен за дърво, се стичаше и стоеше странно и започна се лющи.
toni_g79 - специалист
Много скромна информация за отговор.Каква е масата,какво покритие има ...... Иначе може или с лак или с байц и лак.Ако щеш вярвай ама е много важна подготовката,не само да се оклепа отгоре(сигурно за това ти се е обелил)...... :-D
isbul - специалист
Лакирана маса, но не знам с какъв тип лак. Има ли начин да се разбере?
Например ако дадено дърво е лакирано с лак на водна основа и се лакира върху него с обикновен, какво ще се получи?
краси иванов - специалист
isbul написа:
Например ако дадено дърво е лакирано с лак на водна основа и се лакира върху него с обикновен, какво ще се получи?

Най-лесно става с акрилна боя за дърво.Има си мат,сатен,гланц...........
toni_g79 - специалист
краси иванов написа:
isbul написа:

Краси,кажи някой акрил гланц(глос),че нещо от както спряха аквата на леко,не мога да намеря.А и предвит качеството на акрилите в бг,ако иска да го прави плътен цвят без да се виждат шарките на дървото си мисля,че ще е по-добре с блажно да боядисва ,но и не става ясно какъв материал е тая маса и какво точно иска плътен цвят или полупрозрачност,каква лъскавост и .т.н,за това казах,че е много малко информацията която дава ама.....:?
краси иванов - специалист
toni_g79 написа:
краси иванов написа:
isbul написа:

Краси,кажи някой акрил гланц(глос),че нещо от както спряха аквата на леко,не мога да намеря.А и предвит качеството на акрилите в бг,ако иска да го прави плътен цвят без да се виждат шарките на дървото си мисля,че ще е по-добре с блажно да боядисва ,но и не става ясно какъв материал е тая маса и какво точно иска плътен цвят или полупрозрачност,каква лъскавост и .т.н,за това казах,че е много малко информацията която дава ама.....:?

За какъв материал ти трябва?
Е то флаер с акрил ,няма как да му излезе!То и с блажно шарката няма да се вижда,трябва да играе парцала.
toni_g79 - специалист
Най-вече за дърво!!
Chefo77 - майстор
Ако масата е масив, какво пречи да се изшкури с виброшлайф (за по-лесно), после да се мине с воден байц - колкото ръце са необходими - и отгоре - с лак?
joro39 - специалист
най лесно става с фолио.
toni_g79 - специалист
Чефо,то много неща могат,но човека не дава информация какво и как.А за фолио мисля че е несериозно.. още повече,че предполагам целта е цялата маса да е венге....
Краси-чакам марка или поне фирма на хубав лъскав акрил за дърво,ако знаеш някой!!Аз не мога да открия никъде,намирам само сатени!Казаха ми,че оргахим са ги купили някакви румънци и са спрели доста продукти,техния акрил беше супер..
  • 1
  • 2

Тема "С какво да боядисам маса, да стане венге?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: