Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
empaher - напреднал
Колеги след като миналата година шпалкловах цялата стая с мрежа ,теракол,сатен и накрая с колоркит ,боядисах ,вкарахме гардеробите и леглата .Вече ми беше писнало на мен,пък и на приятелката ми за това ,че ставаше бавно ...вски ден след работа около 10-15дни ....ремонта го започнахме,защото сменихме дограмата после обръщане и решихме поне да изпипаме и стените и така....дотук всичко е добре ама дюшемето има на места дето е отворило(това мисля да напълня с кит за дърво, ама ми се иска да го изшкуря и за целта намерих пита за флекс 125мм и готови шкурки.....питането е ще стане ли нещо или заради високата скорост ще има много прах и язък за скоро боядисаните стени... вариянта за ламинат отдвна отпадна защото трябва да се мести всичко и единия гардероб е толкова плътно до тавана ,че няма да може д асе върне на мястото си .....заради него наи ме е яд че не сложихме картон на тавана ама това е отделен проблем.....А пък за паркетчия да доиде да цикли 10-12квадрата не ми се вярва или пък цифрата ще е неоправдана.....Ако мислите че идейте не са добри да слагам 1 готин килим и да забравя за проблемите....лаковете който намирам в кварталната железарийка са на леко ,имат и различни цветове ....заслужава ли си лекото?ако не за пода ще го ползвам за освежаване на 1 врата...

благодаря за отговорите....с лаковете не съм много на ти....
VLADO66 - майстор
Моля те недей с флекса -ще назъбиш дюшемето,викни си фирма.
Chefo77 - майстор
1: Няма да стане с шлайфа, ще направиш на нищо паркета (както вече казаха). Ъглошлайф може да се използва само при обиране на краищата, НО - с регулируеми обороти, със специални шкурки и с допълнително приспособление, което да осигури 100% контакт на шкурката с паркета, и най-вече - ОПИТ. Съмнявам се да имаш всичко това (нека не прозвучи като обида - целта е да те откажа :) )
2: Леко според мен не струва. Харесвам качествените български стоки, но полиуретановия лак на Леко не е от тях.
3: Видях, че си дал и резервен вариант - възползвай се с пълно право от него. Килим на земята сега е по-добро решение от това да си опропастиш паркета, да дадеш маса пари и после пак да сложиш килим :)
empaher - напреднал
Колеги не става дума за паркет.....ако беше естествен паркет колкото и зле да е ,пак щеше да е по -добре от сега....в момента е на дюшеме такова с дъски ,на места е и малко криво ама не е съвсем зле.....за флекса почти бях сигурен че ще ме откажете(не че много ми се бачка вкъщи ама искам да си го направя прилично)....за тази приставка за която аз говоря мисля че ще легне добре на пода ....първо с по едра да свали старите лакове и после с 200-220 по финно ако трябва и през 120ка ще мина....засега най-много ме спира прахта,която незнам колко ще бъде.....попринцип се занимавам с вътрешни ремонти и мога да работя с машини,знам как стават нещата ,ама човек не може пък да разбира от всичко....това за което питам си е точно за (направи си сам)....
ZMeyGorianin - майстор
С ъглошлайф ще стане неравно и на кръгове! Щом те гони толкова мерака вземи от някъде лентов шлайф! Те имат и приставка за отвеждане на пушилката с прахосмукачка! За твоите 10-12 кв.м. мисля, че ще свърши работа!
toni_g79 - специалист
За човек не пипал лентов шлайф,ще стане авторско изпълнение :-D .И според мен да си го остави така .........
Chefo77 - майстор
Колега! Не казвам, че си некадърник или неграмотник!!!
Но вероятно нямаш идея какво причиняват 11000 оборота с шкурка 220 на дърво. Да не говорим за шкурка 40. Решението е твое, но все пак и ние да дадем някой акъл :) Приставката НЕ можеш да я накараш да легне и да се задържи в максимален контакт, без да имаш приспособление, което да държи шлайфа на еднакво разстояние от пода.
Да не говорим, че докато минеш 2 квадрата, ще имаш прах на места, където не си и предполагл, че може да влезе :wink:

Тема "Шлайфане и лак за дюшеме (идеи?)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: