Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
isbul - специалист
Ходих до един мебелен магазин, там видях странно обработено дърво, изглежда нещо като боядисано с бяла блажна боя и отдолу се вижда черно на места, където има грапавини и все едно е старинно. Сега било много модно и жена ми ми вади душата да направя нещо подобно.
Продавачът каза, че технологията е - нанася се грунд, после с нещо което му забравих името, което се шкури и накрая със сатен лак.
Някой може ли да помогне с информация?
batman - специалист
Тук има писано по въпроса:
viewtopic.php?f=25&t=31495
toni_g79 - специалист
viewtopic.php?f=25&t=32864&hilit=%D0%B1%D1%8F%D0%BB+%D0%B1%D0%B0%D0%B9%D1%86
isbul - специалист
Това е технологията, която ми каза човек от магазина, но подробно го намерих в нета:

1.нанася се бял полиутетанов грунд при разреждане 50% с разредител
2.нанася св втора ръка грунд с разреждане до 15 %,след изсъхване на първата ръка
3.шлайфат се на места ръбовете с шкурака до появата на основната дървесина
4.нанася се патина (черна или кафява) по цялата повърхност с пистолет или гъба
5..С рехава материя за шлайфане (подобна на тази за миене на тефлонови тигани) се минава по повърхността без да се натиска много,за да остане в порите част от тъмната патина и да се изчисти на местата с голата дървесина
6.постигнатия ефект се запечатва с безцветен полиуретанов лак с УВ-филтър,за да не пожълтее изделието от светлината
7.минавате втора ръка с лака

Как ви звучи?
Според вас защо е този грунд, ефекта няма ли да е същия с някаква боя или лак?

Тема "Вид бели мебели, как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: