Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ЧИЧО - помощник
Здравейте колеги!Имам запазени фолирани мебели,но в черен цвят.Мога ли и как да ги боядисам в по-сватло?
tripioo - специалист
върху мебелите има фолио ??? ако има махаш и слагаш пак ...
а мебелите пдч ли да ? ако да само фолио , ако са мдф (или масив) може да шлаифаш и боядисваш
ЧИЧО - помощник
ПДЧ със фолио!Искаше ми се само да ги пръсна.
tripioo - специалист
ЕМ ДА, ама знаеш ли лака (боята) как ще реагира с фолиото ? аз не , но може да стане за смяна на мебела као фолиото се разкапе ... така че най добре махни фолиото почисти повърхността и лепи новото , (ако лепиш директно върху старото никои не ти гарантира че след 2 седмици ще падне)

а да и бонуса на фолиото е че става по бързо и не мерише за разлика от боята
goshob - специалист
Здравейте,
Бих искал и аз да попитам нещо подобно, като преди това много моля ЧИЧО да ме извини, че му използвам темата [-o<
Имам едни доста стари мебели, които искам да освежа. В добро състояние са. Правени са от масивно дърво с фурнир. Лакирани са с нещо, което на времето са наричали мебелна политура, Shell лак или нещо от сорта. Доколкото знам е било на спиртна основа и малко вода да капне на него става на петна.
Та въпроса ми е има ли начин да се лакира с нещо съвременно и ако да, то с какво и как?
Благодаря!
tripioo - специалист
подозирам че не ....
mim - специалист
шелл лак и политура и сега се използва
до колкото знам процесът не е толкова лесен, като мазане на обикновен лак с мечето, но някой по-запознат е по-добре да каже какво и как

за запазване на автентичния вид при всички случаи е по-добре да не се сменя метода

Тема "Боядисване на фолирана мебел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: