• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
shotik - майстор
Купих едно шишенце със "златен бронз" и се оказа ,че е материала е едва 2 мм на дъното и като се разбие ,става на някаква боя ,но редка.
На мен ми трябва гъста боя.
Сега в мазето открих един буркан с нещо като бронзов прах , мисля ,че ми е останало от баща ми,но няма етикет и упътване ,с какво да се омеша,за да стане боя.
Търсих в гугъла,но там са готови продукти,без да има написано някава технология за направата като гъста боя.
Какво да ползвам за да получа такава боя ?
Ако не получа някакъв съвет ,то утре по обяд ще се принудя да купя от една боя 3 в 1 златиста на Декора/така мисля ,че е фирмата / и ще опитам с нея .
Ако питате,защо толкова съм чакал ,а не съм питал по - рано,ами съвсем случайно го видях буркана и бях забравил ,че го имам .
Ще я ползвам за начертаване на кантове/линии/ на велосипедна рамка .

Чакам съвети !
velsi - Почетен майстор
Знам за оловния миниум, който се ползваше навремето и също беше на прах, че се разтваряше в безир. Предполагам, но не съм сигурен и с бронза е същото.
Аз бих оставил шишенцето с рядката боя отворено докато част от летливите съставки се изпарят и се получи желаната гъстота.
shotik - майстор
velsi написа:
Знам за оловния миниум, който се ползваше навремето и също беше на прах, че се разтваряше в безир. Предполагам, но не съм сигурен и с бронза е същото.
Аз бих оставил шишенцето с рядката боя отворено докато част от летливите съставки се изпарят и се получи желаната гъстота.
За безир не се бях сетил,а за готовата боя течността е към 95 % и 5 % бронз, не се знае кога ще се изпари ,а може да е отровно ,това го отхвърлям като вариант.
freshenero - специалист
Аз мисля,но не съм сигурен,че се разрежда със боров терпентин.
nikolson - майстор
А защо не добавиш бронзовия прах в купеното шишенце?
shotik - майстор
nikolson написа:
А защо не добавиш бронзовия прах в купеното шишенце?
Не е при мен това шишенце сега и не знам дали ще са съвместими,но може да купя едно за проба .
ivanovbg - майстор
Не е ли по лесно да отлееш бистрата част от утайката и поле да добавяш по малко до желаната гъстота? Предполагам не ти трябва много.А иначе тази боя си е доста покривна въпреки малкото количество прах в нея. На времето с нея се боядисваха корнизи.
shotik - майстор
ivanovbg написа:
Не е ли по лесно да отлееш бистрата част от утайката и поле да добавяш по малко до желаната гъстота? Предполагам не ти трябва много.А иначе тази боя си е доста покривна въпреки малкото количество прах в нея. На времето с нея се боядисваха корнизи.
Не мога да я ползвам,защото е много редка и ще изтича през луфтовете на колелцето на капачката ,трябва течността да е с вискозитет като пчелен мед.

Сега ще излизам и ще ходя до магазини за художници,имало някаква боя за стъкло и метал в тубичка,другото е перманентен флумастер с този цвят ,той поне няма да потече .
nikolson - майстор
shotik написа:

магазини за художници,имало някаква боя за стъкло и метал в тубичка,другото е перманентен флумастер с този цвят .
Наричат се златни фернизи. Не знам каква е адхезията към различни материали.
shotik - майстор
Въпросът с какво се смесва бронзовия прах,за да стане боя е отворен !

Аз проблема го реших с купуване на една кутия 500 мл боя 3 в 1 , цвят "старо злато" и се оказа ,че е почти същия цвят ,като надписите. Начертал съм кантовете на рамката и калниците и сега съхнат. Утре може би ще сглобя велосипеда.
Снимки ще има най - рано в неделя .
  • 1
  • 2

Тема "Боя -златен бронз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: