Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте отново) Тук много ми помагате със съвети, за което благодаря.
Като при всеки ремонт и аз се вкарах в приключение..... Въпросът ми е за тавана на кухнята - пожълтял от изпарения и цегарен дим( От горе ме наводняваха, та се наложи всичко цъфнало и кухо да махна / по ъглите на 2 стените т.е по тавана. Направих го както хората или по-скоро го правя в момента.... груба замазка за изолация, после изшлайфах с шкурка и днес шпакловах проблемните места и ъглите с гипсово лепило. Утре пак ши използвам ъглашлайфа и ще нанеса финната шпакловка /тази леко течната/. Но всичко това контрастира ужасно със жълния таван(
Следващите стъпки са ми грунд, после разреден латекс и после латекс да покрие. Но вече се чудя дали не трябва да го измия преди грунда?
Моля за мнения и съвети.
Докато чаках някой от майсторите да ми отговори се сетих за едни думи на кръстницата ми "Ако се чудиш дали да направиш нещо или не - направи го, за да не си мислиш после .... ами ако бях го направила - можеше да е различно."
Та така и аз .... потърсих най-практичното решение .... приятели ме съветваха - с гъба, с парцал, с мече с дълъг косъм .... направи го, че да не ти създаде проблем ... ама те не са майстори в тази област, както и аз, но май се справяме доста добре) По-добре да махнеш мрасотията, отколкото да я замазваш ! Все пак - това е моят дом и моят таван)
Знаете ги гумите за миене на под, тези с дългите дръжки, където имат механизъм за отцеждане.... е, имам и нова такава - смених я и измих тавана само с чиста топла вода. Отне ми 4 пъти повече време отколкото да измия пода на кухнята, без да броя, че поне 8 пъти сменях водата в лигена.
Ето въведох и аз но-хау)))
Дано на някой съм била полезна с тази .... измишльотина на практичен човек ) Ако е така, кажете поне едно 10х ....ще се радвам ако съм направила поне мъничко добро.
А на майсторите - вече и от мен наздраве с биричка)
VLADO66 - майстор
Дa бeшe го минaлa с обeзмaслитeл, чe нe си зaслужaвa гимнaстикaтa сaмо с eднa водичкa :)А инaчe слeд грундa нe e нужно дa минaвaш с рaзрeдeм лaтeкс.
marian1 - майстор
Супер, сега и го грундирай внимателно - за да не разтвори латекса мякое непокрито от грунда парче никотин и да ти излязат петна по тавана и си 6!

Тема "Стар и пожълтял в кухнята латекс - да го мия ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: