• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kapanec - специалист
Имам една ниша около 3 кв на която залепих фибран щпакловах с теракол и мрежа на две ръце .предстой ми боядисване понеже шпакловката се рони(падат пясъчинки) на пипане можели :? да я грундирам с разредено лепило Ц200 и в какво съотношение разредено ,преди боядисването с латекс :?:
VLADO66 - майстор
Не че няма да стане,но си ползвай грунд-там е обяснено колко се разрежда и дали се разрежда и не е скъп.
Чаро - Акълия
kapanec написа:
да я грундирам с разредено лепило Ц200 и в какво съотношение разредено ,преди боядисването с латекс :?:
По принцип може, даже може да се метнеш на коня и до отидеш до петъчния пазар да спазариш лепилото.
Но мисля, ще е по-лесно и с по-добър резултат, ако се върнеш в наши дни и послушаш Владо.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз пък се чудя какво търси тая тема при градинарството ?!
kapanec - специалист
Неволно съм я пуснал в раздел градинарство,МОЛЯ модераторите да преместят в правилния раздел. относно грунда знаам че е по добре но имам 4кг Ц200 което нямам какво да го правя .Търся ефекта от запечатване на мазиката да не се рони ,след като го грундирам ще хване ли боята нормално, няма ли да се появи някой страничен ефект :?:
Последна промяна от kapanec на пет апр 27, 2012 4:19 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Как да ти кажа колко да го разредиш като никога не съм го правил с Ц-200,мисля че трябва да е от 1:10 до 1:15.А иначе боята ще хване.
kapanec - специалист
Ок. ще пробвам но 1:4 за по сигорно
VLADO66 - майстор
1:4 е малко- ще образува филм и няма да влезе в основата.
kapanec - специалист
Ок. благодаря ти за отговорите
mcm - специалист
Пробвай следното, грундирай с рядък латекс от тоя с който ще боядисваш нишата като му добавиш ц200. 4кг лепило са ти много за тия 3 кв.м. 200-300 гр лепило са ти достатъчни, сипваш по малко предварително разредено лепило с вода в в и добре разбъркваш латекса за да се разтвори. Тоя номер съм го правил върху хоросанова мазилка.
  • 1
  • 2

Тема "?Въпрос към Бояджийте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: