Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, я дайте някакви идеи тук че опитах с няколко програми за дизайн ала не се получава....
Правя ремонт и трябва да избера някакъв ламинат и тапети. Стаята не е много голяма (всекидневната) 18кв. и има само един двоен прозорец, тъмно е, решил съм тапетите да са светли че да може да се освети малко стаята, ама ламината.... ако е светъл няма ли да се изгуби контраста спрямо светлите стени и таван? А пък тъмен да не го направи подтискащ....
Дайте малко идеи и опит. :)
Chefo77 - майстор
А защо искаш да контрастира със стените? Като искаш контраст, избери контрастиращ перваз и еднакви стени и ламинат :)
Светлото стои по-добре, по-малко му личи праха и драскотините и по-лесно се поддържа.
А тъмното ... смалява стаята, прави я по-мрачна отколкото е. При тъмен под се иска много добро осветление.
Chefo77 написа:
А защо искаш да контрастира със стените? Като искаш контраст, избери контрастиращ перваз и еднакви стени и ламинат :)
Светлото стои по-добре, по-малко му личи праха и драскотините и по-лесно се поддържа.
А тъмното ... смалява стаята, прави я по-мрачна отколкото е. При тъмен под се иска много добро осветление.
Ясно, лошото е че няма как да видиш как ще стои и все на сляпо ще е избирането.... трябва да се слага тапети (стените са доста криви) и за тях мисля някак да ги направя няколко вида, имам идея едната стена примерно да я направя върху тапета да залепя фото тапет. Гледам някак си да разнообразя, искам да избегна социалистическия вариант всичките стени в един тапет... но малко като че ли ми е бедна фантазията, вкъщи винаги е било боядисвано и то в 1 цвят всичко... някакви идеи ако имаш давай ВЗИМАМ! :-D Има някакви правила знам за това коя стена да е по- тъмна, кои да са светли, какви да са срещу прозореца.... търсех в нета но неуспях да намеря такива насоки. Първо тапетите ли да харесам и после да нагодявам ламината спрямо тях като цвят или първо пода и после тапетите :? хич не е лесно щот оплескаш ли нещо вече си дал кинтите....

Тема "Цветове за ламинат и стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: