Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Bobby - специалист
Здрасти, може ли някой да ми даде съвет за вид/марка боя с която да боядисам първият етаж на входа ми? Тъй като на никой не му пука и всичко е в паяжини и нацепена боя, ще си го финансирам сам.
Моя етаж го минах преди 6-7 години със цветен латекс и не е мръднал, но за първият етаж ще отидат поне 20кг. и се чудех, дали има друга възможност. Не съм спец по боите.
mitko414 - специалист
Преди седмица го играх този номер.
За тавана реших с вар за по-евтино. Да, боята е по-евтина, ама труда и еле пък после чистенето... и не стана, така както би станало с латекс. Спестих от боя, но не от време и труд.
20 кг много ми се виждат, ама ти си знаеш входа, пиши колко кв. м. е приблизително площта за боядисване, може дявола да не толкова черен.
И зависи какъв човек си. Аз като направя нещо не както трябва, с времето не свиквам като го гледам, ами все ме човърка отвътре, докато ако съм изпитал нещо, колкото пъти го видя, толкова пъти му се кефя и в този ред на мисли, като се вземе предвид, че става дума за входа, през който ще минаваш по няколко пъти на ден....
Bobby - специалист
Какво да ти кажа, съседите ми с малки изключения са пълни непукисти, не можем да изберем дори свестен домоуправител. Входа е на 2 нива с 2 асансьора целият в паяжини , увиснали кабели, ошлюпени стени под стълбите от разни наводнения и като цяло си е мизерия, ще се наложи и да гипсирам всички пожелания издълбани по стените от поколенията. Залавям се нещо: голямо,мръсно и най-вече неблагодарно. Обаче заради детето искам да не расте в мизерията. Щом казваш, че боята е трудна ще помисля дали да не взема някакъв латекс в такъв случай и да го тонирам.
VLADO66 - майстор
Има тонирани латекси(напр.Декоратор),важно е да е сатен,да не влизат петна и да може да се мие.
mitko414 - специалист
Не съм се изразил правилно и грешно си ме разбрал.
Като писах "боята е евтина", имах предвид ако се избере варианта да се боядисва с вар. Оказа се, че е по-добре с латекс вместо с вар, като се отчете труда и крайният резултат.
Както описваш входа, цената на боята ще ти е най-малкият проблем. Докато стигнеш до боядисване, доста работа те чака.

Хрумна ми нещо, докато подготвяш входа за боядисване, сложи едно сандъче с надпис от рода на "Ако смятате, че входа има нужда от боядисване, пуснете 2 лв. Ако Ви харесва сегашният му вид, недейте."
Bobby - специалист
Не ,разбрах те точно още тогава. Ще го направя с латекс.
Идеята за сандъчето би била добра, ако поне 50% от входа си плащаха сметките за асансьор/ток (чистачка няма и не е имало), на 17.07 ще има събрание и ще повдигна въпроса за нов домоуправител, защото сегашният нищо не прави.
Иначе се хващам и бавно,бавно ще видим докъде ще стигна. Доколкото познавам съседите, сигурно ще има недоволни,защото няма да им хареса цвета :wink: .
VLADO66 - майстор
Като са недоволни да дават пари!По-безпроблемно е всичко да го перкаш с един цвят(светъл),че отсичане на стълбище си е гимнастика голяма.

Тема "Въпрос за вид боя за стените на входа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: