Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Искам да си обновя малко стаята (или по точно целия етаж ако трябва да съм точен)

купих си разни картини, купих си диско топка, купих си хубава музика, сега мисля е време да оправя малко и самата стая...
проблема е че етажа е доста безвкусно направен (по мое мнение)

в хола и кухнята (които ползвам респективно за спалня и хол) пода е от отвратителни плочки като има и начупени една две. в кухнята пък и половината стена е плочки :shock:

та въпросите ми са:
как препоръчвате да сменя пода с нещо по-човешко което поне да топли на краката и да не изглежда като че ли съм в банята.

как да сваля тапетите - едни казват да ги намокря хубаво и после да ги късам, други пък предложиха с пистолет за горещ въздух(или май пароструйка казаха... знам ли).
стените не знам от какво са но не са ремонтирани от както къщата е строена и се съмнявам да е някакъв изолиращ материал.

как да боядисам стените? искам латекс и вероятно ще е някой по нестандартен цвят. шпаковането мога ли сам да го направя ( в смисъл с помоща на баби/дядовци които са го правили преди) или латекса изисква някакви други интервенции преди да бъде нанесен.

а може ли латекса направо върху тапетите?

извинете ако питам вече отговорени неща, сега чета форума но все пак бих искал конкретни отговори :)
jogo_pln - напреднал
Идеята за боядисване върху тапетите, не ми допада особено поне лично на мен, защото ако са релефни тапетите,релефите остават и презлатекса, в сегашното ми жилище го направихме но знаехме, че до година се махаме и не ни се занимаваше. Ако ще си го правиш за по дълго време махни тапетите, и според каквото излезе от долу лека шпакловка и боядисвай смело с латекс като ти препоръчвам такъв които може да се мие. За тапетите пробвай да ги ръсиш с вода и да ги сваляш, това с пистолета за горещ въздух е за боя и става, за тапети не съм пробвал но по скоро би ги прогорил от колкото да ги свалиш. Но незнам де, мога утре да пробвам така или иначе, ще свалям тапети, Недей махай плочките , ами виж върху тях дали не може някаква подова изолация и ламинат.
Мерси за отговорите, а междо другото какво бихте препоръчали да сложа над плочките/под ламината за да изолира звука. обичам да пускам музика а под мен спят родителите ми и особено баса понякога разлюлява плюлея доло..
jogo_pln - напреднал
По принцип има за подова топлоизолация но е най-добре да потърсиш в google или да попиташ в магазин за изолаций.

Тема "Съвети за боядисване и махане на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: