• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
catpat - специалист
Здравейте майстори, предстои ми леко пролетно освежаване на стените с латекс и се пооглегах по сета с какво го правят. Попаднах на това устройство и се чудя, дали ще върши работа, дали ги продават по магазините и колко ли ще струват.
Изображение
Това е валяк в дръжката на който има резервоар, който се пълни с боя. После боята се шприцова във вътрешността на валяка и през него - на стената.
Армагедон - специалист
И каква е цената на валяка ??
catpat - специалист
40 или 45 лв излиза без доставката
dito - специалист
Ако оставиш валяка за кратко в покой, колкото да се изпикаеш примерно :-D , дали няма да се разслои боята? Особено ако латексът е цветен и разреден. Иначе изглежда хитро.
Тани - модератор
Имам такъв , но не го препоръчвам! По принцип е хитър , но не е практичен. Трябва да боядисваш винаги със стълба , ако е по-високо помещението . Няма как да ми сложиш телескоп . Резервния валяк е 16 лв. А да не говорим колко трудно се почиства след работа! На последния обект само го разнасях - за авторитет :) , но не го използвах.
svetliopi44 - Чирак...
Аз хващам бас ,че с обикновен валяк ще боядисам 3-4 пъти по бързо.
Като се замисля даже и по-бързо ... :)
Gofuss - специалист
Те хората не са го измислили за професионална употреба нали така? :) Той си е измислен за ентусиасти, които искат да си боядисат у дома 1 -2 помещения примерно...... Професионалистите ползват нещо от сорта на това http://www.gleempaint.com/wagner-pf23-proforce-23.html или това http://www.youtube.com/watch?v=CQh-QnP-V1Y...... Така и така се разприказвахме на тема валяци , я кажете някоя добра марка.Знаете да не прескача когато го караш по стената(защото повечето са лепени по дължина) да държи боя, да не се скуби та да полудяваш.Та и макар и малко по скъп....В Практикер гледах някакви валяци на Fino, тази марка освен кухненски консумативи и валяци ли правят? :?
PLOCHKATABG - специалист
Gofuss написа:
Знаете да не прескача когато го караш по стената(защото повечето са лепени по дължина)
На повечето валяци тръбата е с лека дъга, тя е с цел, защото по лесно боядисва хлътнали участъци по стената.
Gofuss - специалист
PLOCHKATABG написа:
Gofuss написа:
Знаете да не прескача когато го караш по стената(защото повечето са лепени по дължина)
На повечето валяци тръбата е с лека дъга, тя е с цел, защото по лесно боядисва хлътнали участъци по стената.
Може и да си прав, но ще подходя на мнението ти с резерви.Защо на малко по скъпите няма такива ефекти?Имам такъв който струваше около 12 лв самото мече е цял ръкав и е фиксирано на ролката от двете страни със тапи...... а по евтините са лепени !Това е моето виждане
  • 1
  • 2

Тема "валяк - помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: