Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
zpe
Какво ще ме посъветвате? Трябва да лакирам дървена конструкция около камина, но дървесината от която е направена е от топола и чам, а искам да изглежда като от скъпо дърво - орех или дъб, все пак е на видно място и всеки ще гледа натам. Може ли скъп полиуретанов цветен лак да оправи тази каша? Ако имате някакви препоръки моля да ги споделите.
EDI - майстор
Евтин, чист и бърз вариант - вземаш лак на водна основа със съответния цвят.Тополата и чама се различават по структура и там нищо не можеш да направиш, но с броя слоеве можеш да докараш цвета.По-мръсен и бавен вариант - телена четка на флекса, минаваш дървесината да изпъкне структурата, после вакса или масло с памучен парцал.Като изсъхне минаваш леко с шкурка от 150 нагоре.После лак.Но няма да стане като орех или дъб, текстурата на дървото е различна.
VLADO66 - майстор
Ето още една вариация http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/ ... ata.862787 Както каза и EDI текстурата не можеш да я скриеш.
zpe
Наистина интересни решения, с които си заслужава да се еспериментира. Но нещо друго, което искам да питам - защо немога да намеря на нашия пазар еднокомпонентен полиуретанов цветен лак. Преди няколко години имаше в Бриколаж на френската група V33 чудесен набор от такъв лак. Няколко пъти съм се опитвал да разбера причината за тяхното отсъствие на нашия пазар (защото навсякъде другаде го има - румъния, турция и т. н.) но получавам само повдигане на рамене или отговори от типа - щото няма пазар. Наистина нивото на предлаганите качествени материали е доста спаднало. Някой ще каже има български двукомпонентен. Наистина има но не ми харесва. И все пак ако някой ползва еднокомпонентен полиуретанов цветен лак моля да сподели откъде и как?
EDI - майстор
Това за пазара си е вярно и то не само за боята, много неща не се намират у нас.Не съм търсил такива лакове, аз си работя само с лак на водна основа.Освен да смениш вида лак, който ползваш, ако не се намират у нас.

Тема "каква декорация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: