• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
man_un - напреднал
Здравейте, вече съм на финала на ремонта и дойде време да обърна внимание на двора. Искам да ви попитам как да постъпя с лакирането на барбекюто какъв лак да се използва, нужно ли е грундиране, минаване с безир, байц и т.н. Като цвят искам да си остане с цвета на дървото и намеренията са ми да ползвам безцветен. Моля за мнения и препоръки. Пускам и снимки малко са лоши, но само тях имам.

ПС: Само първата греда е леко потъмняла другите са си ок.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (57.95 KиБ) Видяна 2616 пъти
Прикачен файл:
P2150043.JPG
P2150043.JPG (91.96 KиБ) Видяна 2616 пъти
toni_g79 - специалист
Какви са тези петна и ивици по дървенията.Май вече е уср...о за лакове и байцове :)
VLADO66 - майстор
toni_g79 написа:
Какви са тези петна и ивици по дървенията.Май вече е уср...о за лакове и байцове :)
Кит
man_un - напреднал
toni_g79 написа:
Предполагам, че е нещо като кит за да се покрият някакви неравности или нещо друго. Гредите досега не се били шкурени и лакирани. Ти какво предлагаш подмяна на дървената конструкция ли?
EDI - майстор
Да, тоя кит малко е пообъркал работата.Аз никога не ползвам кит, даже подчертавам местата, където има подобни дефекти.Най-добре е един лак на водна сонова на ДУФА, СОКРАТЕС и подобни добри марки.Няма нужда от грунд, две ръце са достатъчни да го запазят с години без корекции.За подмяна много пара ще иде.Хващай шлайфа, прешлайфай ги добре, и ако не те мързи, изстържи и прешлайфай навсякъде, където си китвал.После си оформи с един делташлайф дефектите и лак.
toni_g79 - специалист
При външна дървения от подобен тип,не се китва(Еди е прав)!Така подготвено дървото е готово за боя.Винаги съм се чудил защо в Бг се приема едва ли не като задължително лакирането на дървото.За подмяна на дървото даже и не съм намеквал,не знам от къде му дойде на питащия тази мисъл :-D
man_un - напреднал
EDI написа:
Да, тоя кит малко е пообъркал работата.Аз никога не ползвам кит, даже подчертавам местата, където има подобни дефекти.Най-добре е един лак на водна сонова на ДУФА, СОКРАТЕС и подобни добри марки.Няма нужда от грунд, две ръце са достатъчни да го запазят с години без корекции.За подмяна много пара ще иде.Хващай шлайфа, прешлайфай ги добре, и ако не те мързи, изстържи и прешлайфай навсякъде, където си китвал.После си оформи с един делташлайф дефектите и лак.
Аз кита не съм го правил, така купих къщата и както винаги при ремонт сметките излезнаха доста криви и няма мързи, не мързи трябва аз да си го направя. Значи шлайфам, лакирам и после пак шлайфам и лакирам - така ли, без грунд, безир и т.н.
stiv1961 - майстор
man_un написа:
Значи шлайфам, лакирам и после пак шлайфам и лакирам - така ли, без грунд, безир и т.н.
Защо два пъти :? , Еди ти препоръча
Хващай шлайфа, прешлайфай ги добре, и ако не те мързи, изстържи и прешлайфай навсякъде, където си китвал.После си оформи с един делташлайф дефектите и лак.
man_un - напреднал
toni_g79 написа:
При външна дървения от подобен тип,не се китва(Еди е прав)!Така подготвено дървото е готово за боя.Винаги съм се чудил защо в Бг се приема едва ли не като задължително лакирането на дървото.За подмяна на дървото даже и не съм намеквал,не знам от къде му дойде на питащия тази мисъл :-D
А за подмяната на гредите попитах дали това не е идеята ти след като каза че е у...но, но явно не е. А каква е разликата между боя за дърво и лак - не е ли едно и също там с цветовете на орех, череша, дъб........
man_un - напреднал
stiv1961 написа:
man_un написа:
Значи шлайфам, лакирам и после пак шлайфам и лакирам - така ли, без грунд, безир и т.н.
Защо два пъти :? , Еди ти препоръча
Хващай шлайфа, прешлайфай ги добре, и ако не те мързи, изстържи и прешлайфай навсякъде, където си китвал.После си оформи с един делташлайф дефектите и лак.
Каква е разликата с различни шкурки ли да бъде - :? :-k
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за лакиране и/или грундиране и т.н." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: