Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
marian1 - майстор
Здравейте много ще съм благодарен ако споделите опит с по-скъпия клас латекси - левис, ойкос, дулукс- коя марка и кой конкретен модел от марката да взема?
Скоро не съм имал вземане-даване с известни марки латекс, а от повечето теми виждам че имат доста кусури включително и цената :-D . До момента: Купих най-евтиния латекс в цвят. Боядисах и сега за последна ръка ще взимам същият цвят - но качествен.
Чуденето ми е: По кой латекс не остават следи от тръквания на дрехи, пръсти съприкосновения със стената, и най-вече, ако има интервенция с парцала за да измиеш някой пръст - да не остава различно след това. Защото сега е трагедия с по наситените цветове - стените, колкото и да ги пазим, има тук там разлики от почистване с парцал, тръквания от дрехи.
Преди 10 години ползвах Левис и бях възхитен от него - но в съседна тема чета, че совите не били вече щъркели ....
VLADO66 - майстор
Сатен,само че подготовката на стената трябва да е идеална-без грапавини и вълни.
marian1 - майстор
Сатен не дава отговор на въпроса - марка и модел - всички марки имат сатен!
Тани - модератор
След ден два ще боядисвам с Ойкос и ако не е късно, ще мога да ти дам съвсем актуална информация за настоящото качество. В момента подготвям основата и понеже съм доста взискателен, става бавно.
На хартия качествата на боята са впечатляващи.

Устойчивост на измиване минимум 1000 абразивни цикъла.

Устойчивост на изтъркване минимум 5 000 абразивни цикъла или 40 000 цикъла с четка
VLADO66 - майстор
Общо взето като цена качество гръцкия латекс е най-подходящ-Хротекс,Вамак и т.н.
http://www.vamak-ltd.com/lateks-aqualin-saten.html
marian1 - майстор
Тани не ми е късно, Благодаря за отзивчивостта - моля те, с кокалчетата на ръката драсни на някое невидимо място и виж дали остават следи, и ако може и с някой парцал да третираш пак мястото - утре цял ден съм на работа, но в петък ще опитам да снимам за какво говоря нагледно да покажа - ако няма яснота. Ще помоля да снимаш, или изпишеш и модела латекс.
Владо - латекс и цени и аз мога да си намеря - не ми е проблем - проблем ми е качеството и следите с които искам да се размина.
VLADO66 - майстор
Тогава отиди в фирмения на Боро на околовръстното/разклона за Драгалевци/ и там има едно стълбище към мазето-пробвай да го изцапаш и питай с какво са го боядисали.
Чаро - Акълия
https://ekon-bg.com/paint-bg/products/e ... n_lak_-179
Скоро ми подхвърлиха това. Последните 6-7 години с Пастело не бяхме в добри отношения и го пренебрегнах. :-D
Някой има ли впечатления?
prascho - майстор
привет на автора,

Аз съм на фаза боядисване от 10 дни и не му се вижда края. Ако може да споделиш с какви материали грундира и положи първата ръка?

П.П. Аз също се бях насочил към евтин латекс за първа ръка и скъп за втора, но с едно - две изречения бързо ме разубедиха. Имам преки впечатления от латекса на цитиран по-горе производител.

Тани - да не си пропуснал една нула на 1000 :)?

П.П. Някой може ли да дефинира евтин и скъп латекс в ценови диапазон на квадратен метър.

"До момента: Купих най-евтиния латекс в цвят. Боядисах и сега за последна ръка ще взимам същият цвят - но качествен" - Ако може да се направи аналог с една ТИ, то изречението отгоре ще звучи: Положих куче марка стиропор с най-калпавото лепило. Шпакловах с още по-калпаво и сега съм се насочил към финишна мазилка на Ардекс за да имам дълготраен и безпроблемен живот на моята топлоизолация независимо от циклите на замръзване и размръзване.
marian1 - майстор
Ами ще ти отговоря - направих си вътрешна топлоизолация ГК. Картона грундирах с бял боро грунд на помпа. Купих си латекс - Леко в цвят. Ефект - светлото (беж) стана от 2 ръце. Зеленото - (блатнотревно) от 3 не се покри на някои места, и беше много скъп цвят,Кафяво ( дървесно и земно) - 2 модела добре е на 2 ръце, синьо - от една ръка, малко го изпортих аз с отсичането- следва 2 ръка за изравняване на отсеченото, следва сиво - утре сутрин. - За таваните ползвах Акрил Церезит - ако не си шпакловал целия таван ( в хола ми е минат изцяло с оранжев шиит) става на 3 ръце идеално бял - на 2 ръце има тук-там забележки - иначе съм доволен от церезита - доволно бял и добре се разтяга - при изцяло шпаклован става на 2 ръце- като шиита е идеална и хубава бяла основа. Използвам универсално дългокосместо мече и разтягам - Забравих червена тухла - и тя е малко капризна - но пък стана от 2 ръце с междинни поправка и замазване с латекс - има много малко забележки ако си педант- аз не съм!
Сега когато завърша, ще мина всичко със сходни цветове и всичко ще е равномерно и без петна от живеене. Кафявото и червеното е супер капризно на тръквания - остават петна от допир и тръквания от дрехи и при опит за въздействие с парцал - остава разлика в цвета.
Надявам се съм задоволил любопитството ти! Не приемам това за латекс и това е! Не толкова за нанасянето - така да се каже - проблеми не съм имал, и не окам от това, но да не търпи на леки, повтарям - леки интервенции - това не го приемам! Достатъчно съм наясно със материалите и знам до къде мога да лавирам с качеството - не сравнявай - несравнимото! Проблема е, че вече скъпите производители - са започнали да правят компромис с някои вложения- по една или друга причина - това искам да избегна - и за това питам тук - по лесно е - обратното ще е: купувам 1 кило от 3 марки за които мисля- наситен цвят и боядисвам в мазето една стена след 1 месец отивам да тествам. Но ще загубя време, а форума е безценен за подобни неща!

Тема "По кой латекс не остават следи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: