• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
anrum - помощник
Ситуацията е следната: току-що изциклен, лакиран паркет и дюшеме с лак сатен на Dyo.
Въобще не съм доволна от резултата - на места по-тъмни петна, не са ми запълнили фугите, защото било скъпо, вместо просто да звъннат да кажа толкова и толкова ще ти струва....!!!
Просто съм бясна и не знам какво мога да направя, за да оправя най-дразнещите неща.
Вече купих кит с дървесни частици и ще запълваме фугите сами.

1. Какво да направя с паркета, който на места са останали тъмни петна. Според майсторите там е имало наслагване на вода, влезнало е надъбоко и не може да се изцикли. Дразни ме защото ми е точно на входа на помещението.
Мога ли ръчно да го изтъркам с шкурка, да купя същия лак и да намажа само където има нужда?
Прилагам снимки на тъмните петна:
https://www.dropbox.com/s/93qeyaun48t6g ... 2.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/fck0alkhp0yt7 ... 1.jpg?dl=0

2. Стая с дюшеме, след като го изциклиха се получи някаква абсолютна шарения и естествения цвят въобще не ми допада. Тук вече донякъде в мен е проблема, защото съм имала други очаквания.
Мога ли да купя бял лак за паркет и да го намажа, та поне да стане изцяло бяло.
Отделно първо ще трябва да запълня фугите, т.к са ужасяващи...
https://www.dropbox.com/s/ekla08kodvnq8 ... 1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ntyn3q8ggbyqq ... 9.jpg?dl=0
radius - майстор
Той материала за дюшемето е бил :shock: , виждат ми се дупки от дебели дървояди запълнени с нещо.
nikolson - майстор
Фугите са прекалено широки, а при дюшемето има и наядено от червеи. Тук има хора повече разбиращи, но ми се струва, че няма евтино и лесно решение. На снимката с дюшемето се вижда, че правите ремонт, или сега се нанасяте. Трябвало е да потърсите съвет преди това. Аз виждам два варианта-приемане на нещата и подмяна.
toni_g79 - специалист
Няма как да се оправи безболезнено според мен.Още в началото е трябвало да се пренареди и съсипаните дъски да се подменят...после както са го направили,сега просто го приемете(тук килимче,там шкафче и така :-D ) ......Ама най-напред не е било лошо първо стените да се оправят ....
П.П Бял лак за паркет май няма.... :? байц може ама лак... :roll:
Chefo77 - майстор
За първия казус - такива петна наистина се получават от повишена влажност. Проблемът не е в хоризонталната равнина, а във вертикалната - влагата е проникнала отстрани и е оцветила паркетините странично. И за хоризонталното потъмняване не е сигурно дали ако колегите бяха задълбали, щеше да излезе. Понякога попива толкова надълбоко, че и до перото да се изцикли, ефектът е нулев. С шкурка и на ръка не можете да постигнете нищо, частичното лакиране по принцип би довело до ужасяващи резултати. За запълване на фугите след лакиране бихте могли да използвате цветен силикон, но се подгответе за къртовски труд.
Дюшемето, ако е наистина дюшеме - на греди - е мисия АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНА да се запълнят фугите и фугиращата смес да остане там. Фугира се успешно САМО паркет/дюшеме, здраво захванат/о за пода. Най-малкото движение в която и да е посока предизвиква разместване и излизане на фугата. Дори и с цветен силикон да го минете, пак ще се напука след време. Това като оставим настрани факта, че няма толкова еластичен лак, че да не се напука от по-горното :wink: Вие си го минете с кита, просто след време ще е на същия хал. А вината за не-харесването на оцветяването не е донякъде Ваша, а изцяло Ваша :) Това в кръга на шегата, разбира се.
И да, бял лак няма. Има светъл, но не мисля, че ще можете да го нанесете върху другия. Има бял байц, но винаги съм съветвал клиентите да не байцват стар паркет.
big_death - специалист
Абе един ламинат върху цикления паркет оправя работата без проблеми ! Кеф ти бял -кеф ти черен ! И ще се получи една прилична изолация :) :partyman:
anrum - помощник
Ясно - за паркета ще приема ситуацията както е, не са чак толкова много тези тъмни места, явно наистина са направили каквото е възможно.

Относно дюшемето - освен да взема да сложа отгоре ламиниран паркет, а?
Единствено ме притеснява, че има врата там и ще видим дали може да се отреже малко отдолу, защото ще се вдигне нивото на пода.

Колко време трябва се изчака след лакирането, за да мога да сложа спокойно отгоре ламинат?
Хората, които циклиха казаха, че 15на дни след това имало още изпарения, даже не трябвало с найлон да се покрива т.к можело да се запали...

PS: И наистина потърсих съвет преди да започнем ремонта, майстора който бях викнала за консултация на пода (в последствие избрах друг) ми каза, че е в идеално състояние, няма нужда от подмяна. Мислите ли, че ако знаех нямаше да още тогава да предвидя подмяна на дюшемето :sad:
Chefo77 - майстор
Полагането на ламинат върху дюшемето също не е решение, което може да се вземе без условности. Първото, което трябва да бъде направено, е да бъде установено дали няма разлики в нивата на дъските, т.е. дали дюшемето не се издига или слиза на места. След това трябва да се уверите, че няма голямо движение нагоре и надолу на дъските, защото това движение ще се предаде и на ламината. И последно - имайте предвид, че е препоръчително ламинатът да бъде нареден в посока, перпендикулярна на тази на дюшемето. Това го пиша, за да си го представите визуално. Рязането на вратата не би трябвало да е проблем, да знаете, че се прави с ръчен циркуляр или ренде, не със зеге!
След като колегите са Ви препоръчали да изчакате 2 седмици след лакирането, послушайте ги. Това време можете да използвате да уточните какъв да бъде ламината и да бъде направен оглед - на място и според предназначението на стаята, колегите ще Ви насочат към това какви да бъдат параметрите на ламината и какво трябва да бъде направено по пода Ви, ако се налага.
А за дюшемето - доколкото разбрах, на Вас не Ви харесва цвета му, а той няма как да бъде видян предварително. И да Ви бе казал колегата, че ще е по-светъл, няма как да Ви покаже колко точно светъл ще е и отново нямаше да можете да си го представите цялостно. :sad:
Никой няма вина за това, според мен - нито Вие, нито той.
anrum - помощник
Благодаря много за съветите, ще ги вземем предвид!

Само започнах да се притеснявам за това време за изчакване да приключат изпаренията и по-конкретно, че имало опасност да се запали, ако се покрие...
Колко време наистина е добре да се изчака, пише ли го някъде на самите бои, защото това ще бъде детска стая и не искам да рискувам в никакъв случай!
anrum - помощник
Моля ви кажете, има ли такава опасност от изпаренията??
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми с прясно изциклен и лакиран паркет??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: