Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
HeYkpoTuMa - помощник
Някой спомня ли си съотношението, което се забъркваше за матиране на стъкла с английска сол и бира?
shotik - майстор
То зависи от това какво да бъде покритието-по плътно или по прозрачно.Опитай няколко пъти за да получиш желания ефект.Успех!!!
bisplus - специалист
матиране на стъкла може да се получи и като се разтвори "амониева силитра" или така наречената "азотна тор"...представлява нещо като перлит. Плосто го разтваряш с топла вода инамокляш стъклата...след исъжване те стават на фигури все едно са замръзнали през зимата...надявам се да съм помогнал!
Duke_BG - специалист
навремето нямаше фолио за стъкла и фигуралните стъкла бяха кът

и на мен ми е интересно в какво съотношение се прави , но има един основен недостатък - ако го минеш с мокър или влажен парцал покритието се отмива
8180 - майстор
И аз съм за фолиото - има вече най-различни, вкл и тонирани с цвят. Доп. предимство - безопасност при счупване, не се цапа и се мие, може нещо да се поизреже при желание на плотер, елементарна замяна ако ти омръзне.
4-10лв./м2.
Emerald - модератор
Има специални абразивни пасти за матиране на стъкла. Резултатът е практически същия като с пясъкоструйка. :? Продават се в магазините за художествени материали.
Съжалявам че не съвсем с отговор по темата, не съм чувала за бири. :?
HeYkpoTuMa - помощник
Да, аз "матирах" с фолио, но просто се сетих, че ставаше интересно.

Тема "Матиране на стъкло с английска сол и бира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: