Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mavryt4o - майстор
Някой занимавал ли се е с боядисване на суров мдф?Идеята ми е да си направя корпусите за кухня от суров мдф мразя лепените кантове и след това някой ако знае какви са стъпките в последователност.Грунд или шлайф-грунд ,шприцкит,боя,лак накратко последователноста.Искам да спазя точно всичко за максимална защата от влагата в кухнята.Незнам дали автобоите са удачни за случая или си има специални само за дърво.С пистолета съм умел а за вратички ще заложа на орехов масив с табли от мдф с естествен фурнир орех.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Знам, че не питаш това, но според мен, направи си ги от масив. Бива те, по-леко е, по-дълготрайно е, знаеш как се боядисва :-) И няма лепени кантове
mavryt4o - майстор
Исках да спестя малко от монотонната но трудоемка и мръсна работа.И никога няма да стане толкова еднородно и глатко.Ще поумувам .
stridata - специалист
1. Шлайф
-кантовете се шлайфат първо с Р180 и след това с З20
-лице и гръб Р320
2. Грундиране с полиуретанов бял или черен грунд /ако си си събрал корпусите може да използваш тиксотропичен за да не ти тече/
3. Шлайф P400
4. Пръскане на финиш /акрил или полиуретан/

Съветвам те да не си правиш експерименти с авто материали! Използвай си материали за интериор Сирка, Милеси, Ренер, Маске, Вернилак. Ако желаеш да ти е по влагоустоичиво може да използваш матриали за баня или паркет, но лично за мен е излишно.

Тема "Боядисване на суров мдф." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: