Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте! :) Имам един малко странен въпрос.. Може ли да се огъне гипсокартон, така че да заприлича на яйце или трябва да се издълбае формата? Аз съм фотограф и искам да си направя голяма яйчена черупка разчупена наполовина. Трябва да е с диаметър около 1 м в широката част, за да може да се побере едно дете вътре.
zz_stefanov - майстор
Белия тънък гипскартон се огъва с овлажняване и прорязване, чак до яйце не знам дали ще достигне. :)
Тел/рабица, хартия, Ц200, и кит или тел/рабица, гипс и кит или пък стъкловлакна.
За първоначалната форма може да се получи като се омотат две или една плажни топки с канап и лепило или калъп от стиропор, после рязане и дооформяне по другите начини.
Монтажник - специалист
Нужно ли е 2-те половини да пасват идеално една към друга или едната просто ще е в кадър?

https://www.123rf.com/photo_12113136_sw ... RhYzlXdz09
Благодаря! :) Всъщност не трябва да е много извито, дъното трябва да е изрязано. Така като се наслояват материалите няма да изглежда много гладко.
Монтажник - специалист
Krassie написа:
Благодаря! :) Всъщност не трябва да е много извито, дъното трябва да е изрязано. Така като се наслояват материалите няма да изглежда много гладко.
Ако се направи както колегата по горе е предложил: с мрежа,тел и гипс, след като се поизшлайфа ще е неразличимо от истинско.Разбира се би било добре първо да се направи приблизителен калъп примерно от една бала XPS.
torbalan - Дървен философ
Папие маше е твоята технология, Краси :)
Може да направиш каквато си искаш форма :)

Тема "Възможно ли е да се огъва гипсокартон?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: