Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Kondor1 - специалист
На една прясно шпаклована стена боята не иска да хване и на всичкото отгоре излязоха доста грапавини, но вече е мината с 1 пласт цялата. Чух, че не можело да държи шпакловка в/у боята - вярно ли е? Дали има някакъв по-специален грунд, който освен като подложка за боя да направи и малко заглаждане на грапавини?
radius - майстор
Аз малко не разбрах кое върху кое е.
Kondor1 - специалист
В момента има мазилка, шпакловка и боя. Но боята не лови добре и отделно стената не е достатъчно гладка. Въпросът е може ли да се избегне ново шпакловане с някакъв "изглаждащ" грунд.
ssmmaaa - специалист
Щом не е добре шпакловката трябва или да се направят корекции на местата където не ти харесва(с гипсова шпакловка) или нова шпакловка,като преди това грундиран латекса.
nikolov333 - майстор
Грундирахте ли преди боядисването??? Ако сте грундирали с недостатъчно разреден грунд проблема е серьозен..
Kondor1 - специалист
Не е грундирано - то затова не хвана и боята. Грунд в/у боята ще го бърка ли?
VLADO66 - майстор
Грунд върху боята няма смисъл да се слага.Неравностите се заглаждат с зеления Шийтрок. и се шкурят ако има нужда.
Whiskey - специалист
До колкото разбирам и върху боядисани стени могат да се правят частични корекции в случай на неравности. Въпросът ми е само с зеления шйтрок ли може да стане това. Възможно ли е да стане с фюгенфюлер или е прекалено груб? При мен се получи следното - уж всичко беше точно, имаше шпакловка, прешкурване, грунд, но след боята изкочиха разни дефекти, които ме дразнят. Микрони са дебели - разни неравности, задирания, но като се вгледам ми вадят очите. Какво се прави и изобщо как се избягва цялото това нещо преди боядисването?
Brocko - напреднал
В лампата е истината!Или малък лед прожектор в едната ръка под ъгъл.Понякога недостатъчно разреден грунд разяжда финноската.ж

Тема "Шпакловка в/у боя" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: