Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте,

Боядисах тавана на стаята с латекс Леко със сребърни йони, но нещо не ми хареса как стана. Таванът е гипсокартон и шпакловката не е перфектна. На места има много ситни дупчици/ръбчета. Първия път боядисах с добре разбъркан латекс без да разреждам. Но ми се стори, че е много гъст и малко го разредих за втората и третата ръка. Тавана стана перфектно бял, но на някои места стана като на линии. Като се погледне таванът срещу светлината линиите седят тъмни. Като застана прозорецът да ми е зад гърба същите линии са искрящо бели.

Боядисвах и успоредно и перпендикулярно на светлината и си остават едни и същи петна. Мечето което ползвам е със средно дълък към къс косъм. Уж точно за интериорно боядисване с латекс. Има ли някакъв начин да ги преборя тези петна? Да пробвам с по разреден латекс или да сменя мечето? Пробвах със шкурене на места и като се позагладят неравностите петната поизчезват, но е много трудоемко и страшно много прах се вдига.

Изберете сред препоръчани специалисти за боядисване на таван с латекс!
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (92.98 KиБ) Видяна 1448 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (87.67 KиБ) Видяна 1448 пъти
chapara - майстор
С гъстия латекс си прецакал работата, направил си релеф. Варианта ти е прешпакловане с Шийтрок, шлайфане и боядисване. :cool:
Предположих, че може да е станало от това, но съм минал целия таван, а петната са само тези, които се виждат на снимката. Има ли някакъв вариант да се пооправят нещатата без да се шпаклова и шкури целия таван наново? Времето ме притиска и се съмнявам, че ще намеря майстор, който да свърши работа в следващите няколко дни. Евентуално само да зашкуря локално на ръка и да пребоядисам? Ясно е, че няма да стане перфектно, но поне да се позамажат нещата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Боядисай стените, сложи пердетата и мебелите и спри да се взираш в тавана. Има по-интересни за гледане неща
:-D Накрая най-вероятно така ще стане, но ми се искаше да се опитам да спася положението доколкото мога. Не обичам да оставям нещата незавършени. Благодаря за коментарите. Всякакви съвети ще са от полза.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами, според мен, проблемът идва от изпълнението, не от боята. С още работа може да го оправиш, а може да не го оправиш. Надявам се, ме разбираш.
chapara - майстор
Ми в крайна сметка може от дефекта да направиш ефект. Направи по едър шагрен с мече за релефно боядисване и разнасяй боята така че да може да прелива и да не засъхва неразнесена :roll: :wink:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NilfrVbCHwM[/youtube]

:cool: :-D
EDI - майстор
И гледай да не боядисваш латекс мокро върху сухо на първата ръка в жегите, тогава също започва да вплътнява там, където си застъпил.Особено българските латекси.Застъпвал съм мокро върху сухо на първа ръка на латекс ХРОТЕКС и на ЛЕВИС, там този проблем не проличава, като изсъхне.
n_a написа:
Ами, според мен, проблемът идва от изпълнението, не от боята. С още работа може да го оправиш, а може да не го оправиш. Надявам се, ме разбираш.
Добре те разбирам. :) Факт е, че не съм майстор и явно нещо не съм направил както трябва. Но боядисвах и по другите стаи и навсякъде се получи добре. Само тези петна останаха в едната стая. Питах къде съм сбъркал и дали има сравнително лесен начин да си пооправя грешката.

Идеята на chapara добра. :-D

EDI целия таван го минах сравнително бързо и не съм оставял някъде да изсъхне много и после да повтарям върху него.

Има ли смисъл да пробвам с друг латекс или валяк или някаква технология на боядистване, или единсвтеният вариант е шпакловка и шлайфане?
EDI - майстор
Като начало пробвай още една ръка гъст латекс на кръст на предната ръка, поне е най-лесно в момента, но ако има релеф, няма да го заличи.Ще заличи евентуално разнотонието на тавана и някои дребни дефекти.

Тема "Боядисване на таван с латекс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: