Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, колеги :)

С недоволство установих, че след боядисване с латекс на Декоратор в който има тефлон (Satin) се оказва, че само на външната стена
на спалнята задържа влага, започнаха да се образуват капки по стената в областта на дограмата ( там, където е обърната) и пердето, което е поставено. Зад ТВ шкафчето, което е поставено частично на същата стена и частично на другата дори има и мухъл при лайстната на ламината, а преди това никога не е имало подобно нещо, т.е преди да боядисам с този латекс. Като прекарам ръка по стената усещам, че има влага и нали тази боя е лъскава отават отпечатъци. Смених и вратите на тази стая по време на ремонта. До преди това боята пак беше на декоратор, но мат и не сме имали никакви проблеми с влага. Стаята няма изолация. Минлата година беше доста по-студено и имаше конденз само по стъклата на дограмата, която е три години вече. Но по стените никога не е имало подобно нещо. Всичко започна тази зима, която не е никак студена, а си представям, ако стане пак -15 какво ще стане. Кухнята също боядисах с тази боя и там подобно нещо няма, едната стена пак е външна.

Нещата, който направихме сега са:
Подмяна на пердето, което е ново (поставено след ремонта) със старото, защото спред мен е спомага за задържане на топлината от радиатора върху дограмата и същата тази проблемна стена, т.е няма циркулация на топлината в зоната на пердето.
Почистихме образувалия се мухал стената. Очаквам с интерес да видя как ще е положението с конденза/мухал, който се образува в рамките на седмица. Силно е надявам всичко да е било от пердето. Идеята за боята е взаимствах от приятели, които нямат проблеми с тази боя, но пък имат вътрешна изолация....
Между другото за първи път виждам да се образува мухъл ниско долу на стена, а не горе в ъглите на стаята, където винаги е топло :roll:
Възможно ли е проблемите да е от този латекс? Има ли някакво спасение или ще трябва изолация на стената?

Благодаря на всички отзовлаи се :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
И за допълнителна забава, този латекс няма сваляне...
За сега нещата вървят към проблем с пердето.... Дограмата е суха с лек конденз по стъклата. Ще проверявам периодично и дано проблема е в пердето :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сладури :-D Не се обиждай, но ...

ВЛАГАТА КОНДЕНЗИРА ПО НАЙ-СТУДЕНАТА ПОВЪРХНОСТ
Помедитирай над това

И разкарай влагата

Тема "Влага след боядисване с латекс Декоратор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: