Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, платих на майстори да боядисат в апартамента докато ме нямаше. Донесъх боя и грунд и сега след боядисването на места виждам различни нюанси и имам съмнения, че не са ползвали грунда, а са си го прибрали, има ли как да разбера дали е ползван или не?
Благодаря и лека вечер!
torbalan - Дървен философ
При следващото боядисване, ако почне да се отлепя, не са го ползвали...
Благодаря много. А понеже по ръбовете в коридора (където има метални профили) не е хванала боята, това заради кое е? Лоша шпакловка, неизползване на грунд, двете?
torbalan - Дървен философ
Не знам. При мен ъглите са шпакловани.
muhala - специалист
torbalan написа:
Не знам. При мен ъглите са шпакловани.
Много ясно, че ъгъла се шпаклова, но там където е вървяла маламашката по самия ръб не се шпаклова. Там се боядисва. За там пита.
Ето тук Бат' Петю ще ти обясни.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wOBw3Mw7JPo[/youtube]
nikolov333 - майстор
По ръбовете на алуминиевите лайсни, боята хваща по-трудно, защото няма гипс по тях, в който да попива боята.. За това се нацапват с боя 10-15 минути преди да се мине стената. Твоите бояджии, явно са бързали да свършат докато те няма :mrgreen: и са икономисали манипулацията. Освен това, вероятно са гледали да минат всичко с една ръка боя и ако са имали чираци за целта, резултата е на лице.. Боядисването е най-тънката работа след подготовката на основата и поставянето на лайсните, така че след трима баш-майстори у нас накрая стана най-добре, като си го направих сам..

Тема "Как да разбера дали са сложили грунд преди боя?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: