Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте , предстои ми ремонт на стая в която смятам да правя шпакловка върху варова мазилка.Проблема е че на стените има залепени тапети а върху тях няколко пъти е минавано с латекс. Има ли някаква тънкост с която да сваля по лесно тези тапети .

Лесно се справете със сваляне на тапети, като се доверите на доказани специалисти!
ValBo - специалист
Преди месец се борих с такова чудо. И то на тапети залепени с Ц200
Взех специален препарат за сваляне на тапети - не помогнa особено

И всичко мина по старият метод - пръскане с вода и чакане докато поомекнат. За мое "щастие" долния слой тапети се разкашкаха при тази операция и на места се наложи да ги "бръснем" със шпатулите от стените.

Описание на технологията - с остро шило се надрасква горния слой за да стигне водата или препарата до долния. След това мокри. Аз лично използвах тубичка от препарат за прозорци с механизам за пръскане. Става и с гъба или баданарка да се маже стената, но е по трудоемко.
От моя опит, тапетите които са боядисани с латекс се свалят по лесно от небойдисаните такива, но искат надраскване за да минава водата
Последна промяна от ValBo на чет авг 16, 2007 8:10 am, променено общо 1 път.
lyki - специалист
Доколкото разбрах от поста ти тапетите са залепени върху варова замазка без да е шпакована стената.
В такъв случай ще тие по лесно да ги свалиш със навлажняване от колкото ако са шпаковани и старателно е изкаран въздуха.
lotosf - специалист
Аэ пък миналата година свалях тапетите в хола и спалнята беше истинска утрепия!!!!
masterval - майстор
Ако нямаш друг изход, най-лесно в твоят случай е да налееш вряла вода в кофа или леген и да я разнасяш с мече по стените. Това е в случай, че е лепено с тапетно лепило, а не с любимото Ц-200. Като минеш стените ги повтари. След това технологията е по избор - но щом ще шпакловаш, може и с по-груби инструменти.
housedoktor - майстор
Има специални машинки за сваляне на тапети,работят с пара

Прикачен файл

p4764280_x.jpg
p4764280_x.jpg (13.39 KиБ) Видяна 12705 пъти

Прикачен файл

p4763587_x.jpg
p4763587_x.jpg (19.3 KиБ) Видяна 12705 пъти
rockwall - майстор
точно с такава не успях да сваля тапети от 1965та, залепени върху постна боя

само късмет ви оправя и бачкане

аз стугнах до жулене на стените с телче за чистене на съдове - тапетите от парата стават на каша, но долният им слой си оставаше залепен и .............

абе молете се да не са залепени като тези дето ги свалях, защото съм имал участъци колкото А4, с които съм уплътнявал повече от 1/2 час нонстоп търкане - шпакли, телени четки, телчета, гъбки и тн
housedoktor - майстор
Познато ми е какво значи мъка при сваляне на тапет.А и до ден днешен разни пишман майстори използват Ц 200 за лепене....

Тема "Сваляне на тапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: