• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Привет,

Правим цялостен ремонт на новозакупеното ни жилище и ни предстои да боядисаме всички стаи. Майсторите които ще боядисват препоръчват Витекс, познати ми препоръчаха Хротекс, а в интернет намирам най-добри мнения за Дулукс и Артеколор. Бихте ли ми помогнали с избора на марка?
Chefo77 - майстор
Caparol. Това го водят като най-доброто.
Иначе аз вкъщи навсякъде съм с Леко със сребърни йони.
agj - майстор
Миналото лято и аз завърших боядисването на апартамента-три стаи и коридор.Всички бяха с нова положена гипсова шпакловка,върху която нанесох - Baumaster грунд за стени-
http://www.strom21.eu/products/baumaste ... -steni-112
след което боядисах стените с боя от същата марка -BAUMASTER INTERIOR Акрилатна боя за вътрешно приложение. http://www.strom21.eu/products/baumaste ... a-boya-108
Много съм доволен и от грунда и от боята.Оцветяването на боята го направих по каталог и ми костваше между 2 и 4лв.в зависимост от количеството на разфасовката боя и наситеността на цвета.
Последна промяна от agj на ср май 30, 2018 8:26 pm, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
ср май 30, 2018 3:34 pmlivfc написа:
Привет,
в интернет намирам най-добри мнения за Дулукс...
Ако бях боядисвал с "Дулукс" миналата година нямаше да бързам да ти го препоръчам :wink: но от годни ползвам тази марка и съм много доволен от резултата! :partyman:
torbalan - Дървен философ
Аз съм доволен от Vitex.

Това, дето го пише в рекламата, е вярно. И не са безумно скъпи. Отделно, че в Козлодуй разнообразие кой знае какво няма...
nikolov333 - майстор
Каквато и да е боята, задължително трябва да понася забърсване с влажен парцал, на петна и мръсотия, без да остават следи. У нас съм с Левис и Дулукс сатен и където са бърсани стените, си личи от метри.. Става по-лъскаво от останалото. В офиса боядисвахме с турска силиконова мат боя на Полисан и след 7 години, наскоро се наложи да се мият стените с препарат и много вода, след монтажа на нов климатик. Падна страшно много чернилка, но боята изсъхна равномерно навсякъде и не останаха следи от парцала и гъбите и не лъщи. Съжалявам, че не боядисах и апартамента с такава, понеже малката дъщеря тепърва открива, къде може да рисува с фулмастер и моливи..
agj - майстор
BAUMASTER-а се забърсва с мокър парцал.Вече няколко пъти съм бърсал петна оставяни след подпиране на стената с мръсни ръце.Покрай ремонта неволно съм докосвал стената ,даже и петна от напръскано лепило за плочки съм забърсвал.Докато е още мокро и незасъхнало .....,разбира се!
Ходихме в два различни Бирколажа и се оказа, че работниците там са "некомпетентни" по темата Дулукс и ме подведоха няколко пъти. В крайна сметка се отказваме от Дулукс поради факта, че наистина миещите има бои са доста скъпи. Последно човек, който ми се стори компетентен ми препоръча Изомат, който също като Хротекс и Витекс бил гръцки. Твърди, че в момента качеството му е по-добро от това на другите два. Имате ли представа дали е така?

Благодаря на всички, които помогнаха :)
Chefo77 - майстор
Такива бои се купуват от представители на фирмата, не от хипермаркет.
Junos - напреднал
Днес ходих да разгледам в Артеколор какво предлагат, т.к. информацията в нет-а е доста оскъдна дори и за предлаганите от тях продукти. Да не говорим, че нямат сайт.

Няколко човека ми ги пропоръчаха, но нищо конкретно не казаха.
Това което ми предложиха за бяло е
1. Екомат - 91лв за 25кг бака
2. Титан - 69лв за 25 кг бака
с разход 300 г/кв.м и двете.

Без да избера точен цвят, не можаха да дадат цена за тониране и ги разбирам.

До тук добре, а някой ще каже ли стават ли за таван на баня, тоалетна и кухня? Някой има ли наблюдения за стени и тавани в жилищни помещения как стои бялото и има ли смисъл да взимам по-скъпия или да взема по-евтиния. Може би 4 баки ще ми стигнат.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на марка латекс?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: