Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте,

Интериорни врати от шперплат, които са боядисани с лак (но не стои добре), могат ли да се боядисат с боя върху лака без друга обработка? #-o
plamen6703 - майстор
Преди да боядисваш мини с една шкурка да свалиш "гланца" от лака и след това боядисваш :) ! :partyman:
Благодаря, това не е трудно изпълнимо, но се чудя дали повърхността на шперплата няма да стане по-зле след обработка с шкурка. :drinkers:
kozl - майстор
пон юни 24, 2019 9:54 pmpramatarcho написа:
Благодаря, това не е трудно изпълнимо, но се чудя дали повърхността на шперплата няма да стане по-зле след обработка с шкурка. :drinkers:
Много зависи каква е целта на упражнението. Т.е. какво се цели след боята. За гланца ползвай шкурка над 400. Ако искаш да изравниш повърхнината ще стане с виброшлайф и китосване. Нанасянето на боята също е от значение.
EDI - майстор
Преди години бях свалил боята на една стара чамова врата в къщи с пистолета и шпаклата.Шлайфах, лакирах с ДУФА и не ми хареса.Без никаква подготовка метнах директно една боя на ЛЕВИС и до миналата година, преди да боядисам пак отгоре, боята си беше в идеално състояние.Та, вземи си една хубава боя, примерно на ХРОТЕКС и подобните и си пей и свилркай с валячето.

Тема "интериорни врати - боя върху лак" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: