Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте,
миналата година по това време се нанесохме в чисто нова къща, първи етаж, който е наполовина вкопан в земята и лятото на определени места във всички стаи изби влага. Пръсках с всякакви препарати, но ефект нямаше никакъв и сме решили да боядисаме с боя за влажни помещения навсякъде тази година. На места шпакловката е надигната и напукана от влагата и там ще се шпаклова наново та питанката ми е трябва ли преди да боядисваме стените да обработим стария латекс с някакъв грунд или може директно да боядисваме върху него понеже те в момента са светло жълти, но ще сменяме цвета. Сегашната боя е висок клас миещ се латекс купуван от Испания, а боята към която сме се ориентирали е марка Alpina за влажни помещения. Ще съм благодарна на съвети както по настоящия казус с пребоядисването така и за препоръки евентуално за друга по - добра боя.
kozl - майстор
Вероятно ще похабите боята.
Щом има влага, която прониква отвън първо ще шупне шпакловката, която най-вероятно е на гипсова основа, а върху нея латекса колкото и да е устойчив, като няма на какво да стои, значи е зян.
torbalan - Дървен философ
Мазилката, ако е на варова основа, също се скапва.

Трябва къщата да се изолира от влагата. След, като изсъхне, тогава да се оправи вътре.

Тема "Боявисване върху стар латекс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: