Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
bobrock - помощник
Здравейте,

Предстои ни боядисване на ново жилише, чийто стени и тавани (гипсокартон) са финно шпакловани с 2 ръце шийтрок.
Спрели сме се на 2 марки бои: Crown и Neolux (ML)
Първата марка е английска Crown, която ни препоръча майсторът, който ще шкури и боядисва. По думите на консултант продавача тази боя при боядисване не се разрежда. По отношение на грундирането, посъветва използване на същата боя , която да се разреди до 40% с вода, като една ръка от оплучената смес да е вместо грунд ! След това 1 или 2 ръце само боя. Обясни неизползването на грунд за тази боя, поради опасността , при работа само с грунд, на места, където се застъпят 2 пласта грунд е възможно , да се получат петна от боята. Обаче за процедурата за грундиране ползваме, скъпата боя, макар и разредена.

Във магазина на втората избрана марка боя, ни предложиха 2х1л(за нашата квадратура) грунд - за 1 ръка и съответните литри за нашите площи, което е на сума - 24 л.
Когато попитах втория консултант продавач на Neolux, може ли без грунд, той ми сподлеи, че това е наложена практика някои от майсторите бояджии, да спестят 1 ръка само грундиране, затова понякога дори сипвали малко грунд в първата ръка боядисване и директно започвали с латекс.

Според вас, как е правилно и най-добре за първо боядисване на стени и тавани.
В първия случай доста ми се оскъпява да ползвам за грунд скъпата боя за боядисване ( Цените на боята Crown са по-високи от NEOLUX). Във втория случай ми предлагат да се ползва грунд и след това нанасяне на 2 ръце боя.

Благодаря предварително !
:rock:
chapara - майстор
За Crown от опит, така както са ви обяснили.
bobrock - помощник
ср май 06, 2020 4:44 pmchapara написа:
За Crown от опит, така както са ви обяснили.
Благодаря !
chapara - майстор
Забравих да допълня, има и много по никза разходна норма за сметка на цената.
EDI - майстор
Нали знаеш, скъпата боя винаги е по-тежка от евтината и винаги излиза по-евтино от евтината. :lol:

Тема "Грунд преди боядисване или разреден латекс за основа ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: