Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Nightshade1 - помощник
Здравейте, искам да сваля облицовка от плоски плочи естествен камък:
https://ibb.co/KxMCRmn

По възможност да опитам сама.. моля за съвет за какво да внимавам, с какво може да са лепени и как да подготвя стената за шпакловка.
Друг вариант, чудех се дали да не боядисам отгоре, но това е някакъв резервен план. Благодаря :)
chapara - майстор
вт фев 22, 2022 7:28 pmNightshade1 написа:

По възможност да опитам сама.. моля за съвет за какво да внимавам, с какво може да са лепени и как да подготвя стената за шпакловка.
Друг вариант, чудех се дали да не боядисам отгоре, но това е някакъв резервен план. Благодаря :)
Оооох, друго? Каква е стената, гипскартон ,бетон, тухла? Дай макс.инфо, за да получиш макс.отговори🙄👍
Nightshade1 - помощник
Тухла. :)
вт фев 22, 2022 11:46 pmchapara написа:
вт фев 22, 2022 7:28 pmNightshade1 написа:

Оооох, друго? Каква е стената, гипскартон ,бетон, тухла? Дай макс.инфо, за да получиш макс.отговори🙄👍
chapara - майстор
Каквото и да кажа сега в този случай, щом не е гипсокартон ще е лепено за да е здраво със, еветуално лепило за плочки или полиуретанов уплътнител, като може да се приложи по голяма сила, машинна за сваляне. Има обаче и друг вариант, на се разбира какво налага премахванет на облицовката? Има вариан с грундиране в/у облицовкат и шпакловане от горе, т.е.погребването И!
Nightshade1 - помощник
Благодаря! Да, май най-лесно и чисто ще е шпакловане и боядисване. В ъглите където се срещат две стени стърчи обаче / тя не е само на една стена :( - това може ли да се изравни с шпакловка https://ibb.co/wJ7Nhjz
kozl - майстор
Подмазва се и се шпаклова.
Но не мога да вдена защо трябва да се съсипва туй що е направено доста по-трудно и струва мноо повече от неква шпакловка с боя :?
Тва нещо кат да си закачиш у дома картината Мона Лиза, шпаклована и боядисана :shock:
Nightshade1 - помощник
ср фев 23, 2022 7:36 amkozl написа:
Подмазва се и се шпаклова.
Но не мога да вдена защо трябва да се съсипва туй що е направено доста по-трудно и струва мноо повече от неква шпакловка с боя :?
Тва нещо кат да си закачиш у дома картината Мона Лиза, шпаклована и боядисана :shock:
Ех чак Мона Лиза :-D Не е по мой вкус, то стои като златно..
а може ли да се смени цвета на камъка с някакъв.. байц ли, знам ли и аз, може и да ми харесва повече…
kozl - майстор
Има лакове за камък, но не знам някъде да тонират такива. Ако се намери някой да продава и тонира, тогава може да се измени цвета в някакъв нюанс.
Обаче какъв е камъка?
Устествен ли е или технически камък?
Ползвал съм прозрачни лакове за варовик в-у гранит и беше провал. Но пък на мрамор стана и години минаха, но все пак дъжд не го вали де.
Nightshade1 - помощник
ср фев 23, 2022 8:00 amkozl написа:
Има лакове за камък, но не знам някъде да тонират такива. Ако се намери някой да продава и тонира, тогава може да се измени цвета в някакъв нюанс.
Обаче какъв е камъка?
Устествен ли е или технически камък?
Ползвал съм прозрачни лакове за варовик в-у гранит и беше провал. Но пък на мрамор стана и години минаха, но все пак дъжд не го вали де.
Нямам идея. купувам жилището, брокерът ми каза, че е естествен камък..но как да разбера..
brick - специалист
Прилича на някакъв варовик. Но с това лъщене - не е ли вече лакиран? Именно от лака ми се струва че идва златистият оттенък... Ако е лакиран камъкът, за байцване не можем да говорим, преди да се изшлайфа повърхностният слой.

А относно свалянето - ако е тухлите са някакви тънкостенни четворки и е лепено със здраво лепило, може с камъните да свалите и половината стена :-D

Тема "Каменна облицовка вътрешна стена - сваляне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: