Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
borkata3000 - специалист
Наложи ми се да изшлайфам тук там стените на хола, защото имаше неприятни ми неравности. Но това, че шлайфах (с виброшлайф) само части от стените, там, където имаше нужда. А стените бяха боядисани с латекс. Местата, които шлайфах останаха гладки, докато остатъка от стената си остана с латекса. Сега трябва да боядисвам. Проблема е там, че шлайфаните места са много по-гладки от боядисаните вече (имам предвид негладкия вид на латекса, след като се нанесе) и ако така нанеса латекса, опасявам се, че шлайфаните места ще се открояват доста от нешлайфаните. Как та третирам шлайфаните участъци, за да не се получи разлика след боядисването? Грунд? Шлайфане на цялата стена? Идеи? :?
SHL - специалист
borkata3000 написа:
Наложи ми се да изшлайфам тук там стените на хола, защото имаше неприятни ми неравности. Но това, че шлайфах (с виброшлайф) само части от стените, там, където имаше нужда. А стените бяха боядисани с латекс. Местата, които шлайфах останаха гладки, докато остатъка от стената си остана с латекса. Сега трябва да боядисвам. Проблема е там, че шлайфаните места са много по-гладки от боядисаните вече (имам предвид негладкия вид на латекса, след като се нанесе) и ако така нанеса латекса, опасявам се, че шлайфаните места ще се открояват доста от нешлайфаните. Как та третирам шлайфаните участъци, за да не се получи разлика след боядисването? Грунд? Шлайфане на цялата стена? Идеи? :?
Мисля, че най-удачно за твоя случай е да изшлайфаш цялата стена. После я обезпраши (избърши ) с влажен парцал и след това грундирай с дълбокопроникващ грунд на "Боро". След това боядисваш. Може и да ти се наложи да шпаковаш ( фина шпакловка със стукопласт или артестук ). Шпакловката е по твоя предценка.

Тема "Как да третираме стената, преди боядисване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: