Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте . Целият апартамент е шпаклован с фина шпакловка ( след издаването от строителя)
Таваните са гипскартон.
Грундирал съм с латекс и вода 1 към 1
От какво се получават тези петна и участъци?
Виждат се само под ъгъл . Ако застана отдлолу , не си личи
Не обезпраших стените преди грундирането или защото беше много горещо 32-33градуса.
Или боята ми е гъста?

Прикачен файл

Screenshot_20240612_071014_Gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20240612_071019_Gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20240612_071029_Gallery.jpg
kozl - майстор
ср юни 12, 2024 7:15 amSvetliu написа:
Здравейте . Целият апартамент е шпаклован с фина шпакловка ( след издаването от строителя)
Таваните са гипскартон.
Грундирал съм с латекс и вода 1 към 1
От какво се получават тези петна и участъци?
Виждат се само под ъгъл . Ако застана отдлолу , не си личи
Не обезпраших стените преди грундирането или защото беше много горещо 32-33градуса.
Или боята ми е гъста?
Аз до сега такъв апартамент не съм срещал или поняпието "фина шпакловка" не е това което требе да е.
Това се получава от нееднаквата повърхност на боята.
Причините може да са в шпакловката и после боята да копира различния релеф на шпакловката или в начина на нанасяне на боята да се получи пак различен релеф. А светлината се отразява различно и те така се виждат разлики - петна ивици.
Интересното е, че някои по-евтини бои с по-голяма зърнометрия намяляват този ефект.

Според мен обезпрашаването си е важно. Сега поне има прахосмукачки. Грундирането с латекс е отживелица. Сега има специализирани грундове, които изравняват попивателността на основата. При боядисване трябва да се следи влагата в помещението. Ако нанесената боя засъхва бързо и боядисването е с валяк, то е възможно при припокриването на боядисваните участъци да се получи различна структура на изсъхналата боя и това се вижда под ъгъл като различни ивици.

Често снимките не ме ориентират, но моето мнение е , че на тези снимки нема "фина шпакловка", ако изобщо има шпакловка в-у гипсовата мазилка :roll:
Извинявам се за неточното обяснение ,но не съм компетентен. Когато ми издадоха апартамента на "варо гипсова мазилка" наем майстори за да се направи фина шпакловка и гипсокартон на таваните.
Иска ми се някакво становище , дали аз съм объркал нещо или да ги викам за рекламация.Вярно е че от едни снимките немоще да се каже почти нищо, но ще съм доволен и от акъл как да реша проблема? Може ли да се шкури върху 2 ръце латекс? Или трябва да се прешпаклова? Стените съм ги минал само с разреден латекс 1 към 1. Таваните обаче са с 2 ръце латекс.
Немога да се изразя по - компетентни защото не е по моята част.
Боята я разреждах пи предписание , не съм гледал на око колко е гъста.
Ако не може да се разбере от кого е проблема , ще съм доволен поне от акъл как да го реша. Благодаря.

Прикачен файл

Screenshot_20240612_080338_Gallery.jpg
kozl - майстор
Рекламацията когато един е шпакловал, а друг боядисвал е "омазана".
Т.е. едва ли ще е успешна.
Дали може да се шкури латекса зависи от латекса. Първо трябва да е изсъхнал и втвърдил. Но има латекси които така бързо запълват шкурките, че и даже ги запечетват.

След шлайфане на шпакловка прахът запълва грапавините и ако не се обезпраши не може да се видят местата с грапавини. Така по дребнозърнестите бои на гладките места лъщят, а на грапавите не и те ти "петната".

В-у латекса може да се шпаклова, но трябва да се провери как се е залепил долният слой латекс, за да не се получат "балони" в последствие.

По-добре потърси майстор с опит в шпакловка и боядисване.
Благодаря , уговорим съм такъв майстор да види каква е ситуацията . Просто исках да се допитам и до вас.
А примерно стените като са грундирани с рядка боя , дали ще може само да се изшкурят?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 12, 2024 8:32 amSvetliu написа:
Благодаря , уговорим съм такъв майстор да види каква е ситуацията . Просто исках да се допитам и до вас.
А примерно стените като са грундирани с рядка боя , дали ще може само да се изшкурят?
Моля за марката латекс
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юни 12, 2024 8:39 amSvetliu написа:
Ето това е
Благодаря. Не намерих информация за боята. Какво съдържа, как се работи с нея
А относно снимките на таваните какво ви е мнението?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юни 12, 2024 8:50 amSvetliu написа:
А относно снимките на таваните какво ви е мнението?
Натрупани няколко проблема - необезпрашено, неподходящ грунд, разреждане на боя, неправилно полагане на боя... Всичко това накуп
Но, по принцип, си имам лично мнение за гладкост на стени, опънати тавани...

Тема "Петна след боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: