• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
x1pokrat - специалист
Здравейте! Питанката ми е моге ли да се боядиса върху фасадна минерална мазилка със силиконова боя? Например такава--http://www.ninachim.com/products/Marsel ... likon.html. Трябва ли някакъв грунд преди това?
toni_g79 - специалист
Предполага се,че говориш за външно.Грунд си "требе",най-малкото заради "пепеляка" :wink:
x1pokrat - специалист
За външно де.Може ли да се разреди самата боя и да се направи една ръка като грунд?
toni_g79 - специалист
И какво очакваш да се случи като я разредиш?
x1pokrat - специалист
Вместо дълбокопроникващ грунд???
toni_g79 - специалист
Не знам за каква точни мазилка ми говориш,но до колкото знам тези мазлики трябва да са водоотблъскващи,та как ,и къде ще успее да "дълбокопроникне" грунда или разредената боя :-D По принцип,невъзможни неща няма,друг е въпроса до колко ти ще си спокоен за свършената работа :)
x1pokrat - специалист
Да,би трябвало да са водоотблъскващи,но имам съмнение, че има малки пукнатини в мазилката(на 7години е).Мисълта ми беше дали със силиконова боя ще запечатам ?
VLADO66 - майстор
Трябва проба-зависи от пукнатините.Ползвай грунд за този вид боя.Тая Нина от къде я взе :)
x1pokrat - специалист
Пробата направена. Две ръце от посочената по-горе боя. Без грунд-само измиване с вода на мазилката от прахоляка(предния ден).
VLADO66 - майстор
Грунда не е само за обезпрашаване,а създава свързващ слой.Дано не стане на юфка след време.
  • 1
  • 2

Тема "Силиконова боя върху минерална мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: