• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
evane - напреднал
здравейте
дайте съвет - искам да боядисам една стена бяла и върху нея да нарисувам картинка. проблемът е, че в картината има прекалено много нюанси на розово и с латекс няма да мога да я направя. освен това цветовете са някакси прозрачни - бледо розово, върху част от него бледо зелено и т.н. нещо като оцветен лак един върху друг. някаква идея с какво може да се направи? нещо като прозрачен лак/латекс/боя, който на ръка да мога да оцветявам - абе нещо като водни бои :)
и друго - ако успея да я направя картинката, с какво може да се защити, за да не се драска, цапа и при евентуално мокрене да не се развали?
masterval - майстор
Защо не опиташ някъде на друга стена следното:
Шпакловай един кв.метър с фина шпакловка (Артестук, Колор-кит, Боро и т.н.), след това грундирай с дълбокопроникващ грунд. Ако го направиш два пъти, получаваш леко стъклен ефект на покритието.
Но пробата преди всичко е да видиш, как лягат твоите бои.
evane - напреднал
за пореден път сте ми много полезни :)
порових се из темите назад и мисля, че намерих отговор. ето какво искам да направя на стената : Изображение, не съм решила фонът дали да е бял или много бледо зелен. прочетох, че основата трябва да е сатенен миещ се латекс (препоръчайте марка, нескъп и по-възможност да се тонира в повече магазини), а отгоре се рисува с глейз + оцветител. за оцветителя не разбрах точно дали трябва да е нещо специално, или пак да е латекс. моля ако някой е рисувал да ми пише, много ще ми помогне - Emerald
или Sav4ev или някой друг :) всичко ми е от полза
W123 - специалист
В глейза слагаш тонер а не латекс.В зависимост от това колко прозрачност гониш се променя съотношението глейз-тонер-вода.
Преди да пробваш на стената си вземи един лист гипскартон 9-ятка например,пускаш му една ръка фасаген с велурен валяк за да стане гладко и тогава рисуваш.
evane - напреднал
dulux в софия от къде мога да си купя? може ли да ме ориентирате в цените? на сайта на оргахим не виждам да има такъв glaze, дали някоя от бг фирмите предлага подобен продукт?
W123 - специалист
От българското производство подходящ за този вид работа е Креатив Протект на Деко за спирит ефектите.Това е лака който се нанася за предпазване на боята и предаване на гланц.Вземи си една малка разфасовка и пробвай.
evane - напреднал
а тонера какъв да е? знам как се тонира латекс, но едва ли някой ще ми даде оцветители в цветовете, които ми трябват - жълт съм виждала, ама розовото... а бе не ми е мно ясно :(
крум - специалист
evane написа:
dulux в софия от къде мога да си купя? може ли да ме ориентирате в цените?
Раковска, след църквата, посока Сливница, от ляво.
По спомени 2 литра жълто за баня, миещ се, сатен около 80 лв.

Виж и Crown - те са по Раковска, точно след Дондуков, посока Сливница, от дясно.
Ценa около 32 лв. за 2 литра червено, за кухня, сатен, миещ се.
Не тонират, но имат богата цветова гама. Няма да се очудя, ако имат и по-малки разфасовки.
http://www.crownpaint.co.uk/index.htm
W123 - специалист
evane написа:
а тонера какъв да е? знам как се тонира латекс, но едва ли някой ще ми даде оцветители в цветовете, които ми трябват - жълт съм виждала, ама розовото... а бе не ми е мно ясно :(
Има много и различни тонери.Не се ограничавай смо в десете цвята на оргахим.Западните фирми имат богат набор а и цената не е кой знае колко.
А вече ако искаш точно определен цвят тонер можеш да отидеш в Бриколаж.Там могат да ти сипят съставките от различни цветове в чаша от кафе и да си платиш само тонера.
Natalka - специалист
Според мен, в повечето магазини в които предлагат тониране на място/независимо дали са български или вносни/ ще ти дадът необходимите оцветители - стига в тонкартите им да намериш твоите цветове.
  • 1
  • 2

Тема "с какво да боядисам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: