• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
miliad - майстор
Интересува ме технологията за изработка на мозайка като под.
1. Колко време след изравнителната замазка да се положи?
2.Колко дебел трябва да е слоя?
3.Имали особеност в полагането?
4.След колко време трябва да се започне с шлайфането?
PLOCHKATABG - специалист
miliad написа:
Интересува ме технологията за изработка на мозайка като под.
1. Колко време след изравнителната замазка да се положи?
2.Колко дебел трябва да е слоя?
3.Имали особеност в полагането?
4.След колко време трябва да се започне с шлайфането?
1. колкото по бързо толкова по добре, днес правиш замазка утре мозайка.
2. минимум 2 см., колкото по дебела, по голяма вероятност от напукване, което се решава с точка 3 .
3. не трябва да я пече слънце,покрива се с найлон, от време на време се мокри, след като е минал един ден.
4. 3-4 ден са най добри за шлайфане, после започва да пресъхва и става по трудно .
miliad - майстор
Мозайката ще бъде на закрито, но нямам възможност да я пръскам с вода.Да я покрия ли с найлон или да я оставя така?
Знам че съотношението на материала е 1:1, ако можеш ориентирай ме чисто практически на м2 колко цимент и колко мозайка отива приблизително, че се обърках от сметки. И последно каква боя ще препоръчате.
stivemaster - майстор
Няма нужда да я завиваш .Няма да се напука ако и сложиш от това http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... uct_id=174 литър на около 100 кг. разбъркан разтвор мозайка . Ако спазваш препоръчителната дебелина 2-3 см ще ти отиде средно около 12 кг. цимент на квадрат.
PLOCHKATABG - специалист
stivemaster написа:
. Ако спазваш препоръчителната дебелина 2-3 см ще ти отиде средно около 12 кг. цимент на квадрат.
И доло горе толкова мозайка . Цимента почти не вдига нивото .
miliad - майстор
Благодаря, ви за помоща.В неделя ще е деня Х.Пожелавам си успех.
toniikoko - напреднал
Здравейте.Интересува ме с какво мога да фугирам напукана мозайка през която като вали дъжд се процежда вода и от там влиза в едно мазе.Пробвах с теракол и не става с монтажно лепило и то се напука след година та с какво да го фугирам и да издържи по дълго време.
sipher - помощник
Здравейте,

Трябва да изработя 200 м2 мозайка в един цвят. За да не се напуква на произволни места, решихме да я разделим на квадрати, като колега ми препоръча да сложа стъкло за фуга между отделните части. И после стъклото се шлайфа заедно с мозайката.

Звучи интересно, но не виждам стъклена фуга между мозайка в нета.

Благодаря на всеки, който разполага с информация по темата и реши да я сподели.
boltik - специалист
Вярно.Нашата болница цялата е в разноцветни мозайки и са ги разделяли със стъкло.Може и вашата да е направена така.Не се слагам при специалистите на мозайка,но ако основата е здрава не би трябвало да се напукава.
valqk - специалист
toniikoko написа:
Здравейте.Интересува ме с какво мога да фугирам напукана мозайка през която като вали дъжд се процежда вода и от там влиза в едно мазе.Пробвах с теракол и не става с монтажно лепило и то се напука след година та с какво да го фугирам и да издържи по дълго време.
Здравейте,

мен също ме гложди този въпрос.
Мозайката на терасата се е напукала и пуска вода и помещението отдолу е влажно. Как да го оправя? Преди мен някой се е опитвал да пълни пукнатините с течен метал (бизон от този сивия), но не мисля, че това е подходящо. Единственото което ми ми хрумва е да изчистя добре пукнатините до колкото мога и отгоре да шприцна силикон, но пък той не знам колкок ще издържи на ходене отгоре, понеже няма да влезе добре - пукнатините са малки.
Някаква идея с какво да го намажа? Теракол? Ама как да го направя да не е грозно?
Или пък с фуга за плочки сива дали ще стане?

Благодаря предварително! :rock:
  • 1
  • 2

Тема "питане за мозайка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: