Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zz_stefanov - майстор
нед юли 09, 2023 8:15 pmMamaMy написа:
Задачата според мен не е коректна. AEG и BOSCH сложени на едно ниво с LG и SAMSUNG е много некоректно. Нещо като сравнение на Мерцедес и Киа. Различни категории продукти са. Първите две са марки с традиции, опит и постоянни нововъведения и са класове над вторите две. Би трябвало да ги сравнявате с Miele, Siemens, Neff, Electrolux и подобни. Вторите да се сравняват с Hotpoint Ariston, INDESIT, Beko, Candy, Zanussi, Gorenje, Daewoo, Whirlpool
AEG(което е електролукс) и BOSCH(което уж е Siemens) но на каква цена. Масовката която се продава у нас в ниския ценови диапазон е много по зле от LG примерно за същите пари.
Марки ала бала. Беше то. Сега са лепачи на етикети, че да присъстват в цялата редичка от цени.
Важи правилото вземай с най дългата гаранция.
hidrazin - майстор
Елементарно - бягаш надалеч, ама много надалеч от LG и ще имаш щастие.
:partyman:
kozl - майстор
Нашето LG, което мое би е на 15+г., толко одърте, че почна да пъшка от старост.
И вентилаторът и компресорът се чуват, но пъшкането ги заглушава.
brum - майстор
Последните 15 години има доста иновации. LG уж имат един от най-тихите компресори.

Аз съм със Самсунг, ама нямам база за сравнение, та не се обаждах до сега. Голям, side by side. Инверторен е и работи с много малко почивки на ден. Сутрин като му отворя врата спира компресора за 5 минути и тогава усещаш, че е работил и си го чувал.

ЛГ-то нямаха тоя дето си харесах като избирах. На сайта им модел, но по магазините го няма. Не знаеха и кога ще го има. Пък и чувах, за проблеми с лъскавият им компресор. Та предпочетох да взема нещо не-екзотично. И грам не съжалявам за Самсунг-а.
israeli - специалист
нед юли 09, 2023 5:38 pmLazarGanev написа:
Аз пък никога няма да си подобря мнението за бяла техника на Самсунг, след като майка ми и брат ми не са доволни от техните хладилници, а жената ме накара да изхвърлим пералната на 3 години, защото захабяваше дрехите, а не можаха да я оправят 2 сервизни фирми, след като 3 пъти я вземаха от къщи и я връщаха. Сега всичко у нас е Бош - перална, сушилна, миялна, фурна, котлони, абсорбатор, хладилник и няма оплакване от нищо. И термопомпата съм я взел Бош, но още съм я монтирал :cool:
Не случайно написах, че МРАЗЯ Самсунг и никога няма да си взема техника с тази марка! Единствените им читави неща са във високите им серии/класове, било то в телевизори, хладилници и тн, но пък плащаш по скъпа цена!
israeli - специалист
нед юли 09, 2023 8:15 pmMamaMy написа:
Задачата според мен не е коректна. AEG и BOSCH сложени на едно ниво с LG и SAMSUNG е много некоректно. Нещо като сравнение на Мерцедес и Киа. Различни категории продукти са. Първите две са марки с традиции, опит и постоянни нововъведения и са класове над вторите две. Би трябвало да ги сравнявате с Miele, Siemens, Neff, Electrolux и подобни. Вторите да се сравняват с Hotpoint Ariston, INDESIT, Beko, Candy, Zanussi, Gorenje, Daewoo, Whirlpool
Всяка марка си има серии, така че сравнението е напълно уместно! Примерът Ви с Мерцедес и Киа е абсурден. Всичките тези брандове са се доказали на пазара и правят както добри, така и лоши електроуреди, според класа на продукта. В ниските класове се влагат евтини компоненти, докато високите се сглобяват в белите страни и вложените материали са с друго качество.
Не мога да кажа, че не харесвам Ауди- напротив.
Страх ме е да кажа обаче- Никога няма да си купя, защото колкото пъти съм казал Никога, толкова пъти съм страдал.

Демонстрираният фанатизъм по скоро ме весели. Но пък го уважавам.
Не веднъж сме били свидетели на подобен. Няколко пъти съм давал пример с трите Вартбурга, пред блока. Един работен, втори за части, и нов- за сватби, кръщенета, абиТуриентски и пр.

Лазар не го гледай какви ги пише! Той е представител на някаква Марка, на която и аз съм фен, "помеждудругутУ".
Ако е ТП, нека е Бош!
nelina_london - специалист
пон юли 10, 2023 11:50 amisraeli написа:
В ниските класове се влагат евтини компоненти, докато високите се сглобяват в белите страни и вложените материали са с друго качество.
И е така ,и не е така .Един и същ модел техника на една и съща цена в БГ и в Англия,дори често в Англия е по-евтин , е с различни компоненти ,произведен в различни държави .Това ,че за БГ се внасят по-долнокачествени уреди ,за да може дистрибуторите да печелят повече ,не е проблем на производителя .
В момента тече реклама на Лъки Голдстар по известна медия, поръчана от известна верига за техника.
Те това ако не е поличба?!
Бегом-Марш!

пп. Тая компания я познавам преди да се "съкрати" на LG.
miroki - майстор
Тo и линейният на LG е 36 децибела, колкото този на samsung. По-добре питай някой който има такъв. Повечето явно сме със самсунг, а не LG.

Тема "Избор на безшумен хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: