• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kozl - майстор
И аз нямам обяснение защо, но е факт. Дори на снимката ти се вижда, че стъклото се е натрошило на малки парченца, което значи, че е термообработено. Термообработката закалява стъклото и то става по-здраво от обикновеното флоатно. Но май не е само това. Предполагам, че има и разлика в състава на стъклото.
И все пак няма да те отказвам, защото аз на нашата фурна не съм усетил външното стъкло да се заграва повече от 50 градуса.
И освен това счупи ми се фара на колата, само стъклото. Поръчах нов и временно залепих обикновено стъкло 6 мм, че нямаше по-дебело при стъкларя. И така 2,5 месеца докато пристигне фара. Обикновеното стъкло издържа на температурните разлики при зимни условия.
krasi92 - майстор
Фурната не се ли нагрява до 250-300 градуса.Сложи за проба едно парче стъкло да го опечеш и ще видиш резултата преди да лепиш.
lecki - специалист
То нищо няма да му стане като го печеш, но като му капне
студена вода и ще се счупи на опасни парчета това е разликата от
закаленото. :idea:
kr1100 - майстор
http://eniglass.com/contact/contact.html
Тука съм поръчвал дебело 15 мм. Правят по зададен размер за около 1 седмица с термообработката.
Здравейте вчера ми се отлепи външното стъкло на фурната с какво да го залепя . Пробвах със силикон за висока температура на soudal но се отлепя .
bigdragon - майстор
Вчера се отлепи, а днес казваш лепилото не държи. :?
Прочете ли на опаковката, колко е времето за пълно
втвърдяване на това лепило :?:

ПП Друг е въпроса, че не казваш точно кой soudal си използвала...
kr1100 - майстор
нед фев 02, 2025 4:57 pmbigdragon написа:

ПП Друг е въпроса, че не казваш точно кой soudal си използвала...
Черния на 1500гр се води мастик. Препоръчва се бавно вдигане на температурата. Но той е за камини и пещи.
Най-вероятно е използвала силикон за +300 гр
  • 1
  • 2

Тема "Разлепено стъкло на фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: