Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nautilus33 - майстор
С какво лепило мога да залепи уплътнениетонна хладилника към вратата. Ново е, нонжлебът не е достатъчно дълбок и не влиза навътре в канала, за да захване добре. Опитах с moment power fix, но не става. Понеже едната повърхност трябва да е абсорбират, а при мен и двете не са. Добре е да е такова, което фиксира веднага и не трябва допълнително укрепване, докато стегне.
timo1 - специалист
вт юли 15, 2025 11:47 pmnautilus33 написа:
С какво лепило мога да залепи уплътнениетонна хладилника към вратата. Ново е, нонжлебът не е достатъчно дълбок и не влиза навътре в канала, за да захване добре. Опитах с moment power fix, но не става. Понеже едната повърхност трябва да е абсорбират, а при мен и двете не са. Добре е да е такова, което фиксира веднага и не трябва допълнително укрепване, докато стегне.
С малки винтове.
lyubohar - майстор
Не съм виждал хладилник със залепено уплътнение.
Отвътре с пластмасовия профил се закрепва с винтове,или жлебове.
chapara - майстор
ср юли 16, 2025 7:57 pmtimo1 написа:
С малки винтове.
Право в 10 ката.

😁
hidrazin - майстор
Ония зевзеци с винтовете въобще не ги слушай...
Използвам един турски "силикон" и евтин. Бял на цвят.
Няма отлепяне дори върху Tedlar-Polyester-Tedlar (TPT)
Само трябва да изровя някоя опаковка и да ти я снимам.
Стандартен флакон "силикон".
Нооооо... после няма отлепяне и тоя ти ремонт на вратата ще е последен.
:partyman:
P.S. Откъде си поръча уплътнител за вратата?
Имам един "ЗМЕЙ" дето работи като змей и не ми се изФърля, но уплътнителите са станали на таратор и там събира лед...
МнООООго лед. :-D

Тема "Лепило за залепване уплътнение на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: