• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rockwall - майстор
с оградна мрежа ще е най-лесно но не и красиво

от друга страна - ако ще е с ламарина, което ми се струва най-удачно, ако ще се търси естетика освен сигурност (но не и най евтино) и ще се боядисва за да сескрие този ужас отзад - ТО НЕ Е НУЖНО ДА Е ГОФРИРАНА - може и нормална гладка, но трябва да я грундирате добре или да е поцинкована, за да не ръждяса.

мисля че няма водоустойчиви плоскости които да ви свършат по-добре и евтино работа от това.

всъщност трябва ли да е плътна ограда - защото така ще пази завет на клошарите и пак ще са си там
Последна промяна от rockwall на съб мар 07, 2009 9:49 am, променено общо 1 път.
rockwall - майстор
като гледам отдолу на тези счупените има винкел - т.е. ламарината ще може да се хване със самонарезни - трябва ви ток, винтоверт и кутия винтове + 2 часа максимум работа и 2ма мераклии (за ламарината) , а след това 4-5 кутии разноцветна боя и една шепа деца със стари дрехи :)

позволих си да ви направя това набързо

Прикачен файл

ogradata б.jpg
ogradata б.jpg (227.8 KиБ) Видяна 4298 пъти
alexmit - помощник
[quote="rockwall"]като гледам отдолу на тези счупените има винкел - т.е. ламарината ще може да се хване със самонарезни - трябва ви ток, винтоверт и кутия винтове + 2 часа максимум работа и 2ма мераклии (за ламарината) , а след това 4-5 кутии разноцветна боя и една шепа деца със стари дрехи :)

СТРАХОТНО Е =D> идеята ти е много добра,благодаря ти и за старанието да го покажеш нагледно :) И аз имах подобна идея със украсата по късно, но проблема ми е с ламарините... ако взема поцинкована,тя по трудно се заварява,а ако трябва да се нитва ще ми се откачи ръката :-D Ако пък взема черна ламарина,тя ръждясва и трябва да се грундира... Обясни ми по точно какво имаш в предвид с тези "самонарезни" ? - благодаря ти предварително :partyman:
rockwall - майстор
самонарезни винтове - имат отпред закалена част, която пробива метал

слагат се на машинката и като се завърти и натисне сами пробиват винкел и се затягат в него

т.е.
слагате ламарината на винкела
слагате самонарезния винт на бормашина, винтоверт или нещо такова
натискате и въртите и първия винт влиза и затяга ламарината по-добре от нит - после втори и тн

има различни размери винтове с различни уплътнения, шайби и тн, но на вас и най-обикновени самонарезни за метал ви вършат работа - е, не взимайте евтини че ще се ядосвате - по-добре да хващат здраво и пробиват лесно

потърси в нет-а или в магазини за гайки болтове и тн

успех

ооопс - мисля че няма да е зле да пооправите винкелите малко - не им се струват мнофо здрави - някоя и друга заварка няма да е излишна - можете да ги скъсите там където са по високи и да ползвате парчетата за да укрепите правоъгълниците като заварявате по едно парче на всеки ъгъл или по диагонали

трудно е да се дават съвети по снимка - нека някой от вашия град ви помогне на място
alexmit - помощник
rockwall благодаря ти за съветите,ще са ми много полезни !!! :partyman: Сега търся поцинкована ламарина на добра цена - някой да знае ???
  • 1
  • 2

Тема "ИСКАМ СЪВЕТ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: