• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Системите за сигурност са доста напреднали, така че е единствено въпрос на умение и желание да бъдат приложени пълноценно. А това, разбира се, означава, че само инвестицията определя нивото на безопасност. Така че, можеш и да спиш, да гледаш телевизия и т. н., а жилището да се охранява. А какво ще правиш, ако някой вече ти е "на гости", когото не си канил? Да викаш: "ПОМОЩ!!!", да се биеш? Не винаги е разумно, не всеки е в състояние да се справи сам. Трябва да има някой, който може да ти се притече на помощ. И това също е възможно, стига да можеш да разчиташ на някого. Сред мои клиенти има такива, които се разбраха помежду си за подкрепа, ако имат нужда. Без да вдигат аларма просто ти идват "нови гости" и става "весело". Това е в случай, че нямаш възможност или не искаш да се довериш на охранителна фирма, което е по-практично, в същност.
Всичко е въпрос на индивидуален подход, индивидуални решения.
NRG7 - специалист
Ето,какво открих,как в домашна обстановка може да се направи охранителна система стори ми се интересно : http://jwak.net/media/6650/
NRG7 написа:
Ето,какво открих,как в домашна обстановка може да се направи охранителна система стори ми се интересно : http://jwak.net/media/6650/
Знаеш ли NRG7, това е невероятно добър начин за придобиване на знания по електроника и специално в тази област за подрастващите, вместо да киснат по цели дни пред компютрите, докато не им изтекат очите:shock: . Разбира се, че може да се приложи като вариант за спасение за една врата, например, докато спиш,а ко нямаш време или достатъчно средства за по-сериозна система, но да се повери на подобна джиджавка :) охрана на цяло жилище е прекалено оптимистично. Причините са много, не си заслужава да се разглеждат подробно. Бегло няколко въпроса за размисъл само:
- Колко време ще издържи батерията при непрекъснато включен лазер?
- Колко такива трябва да сложиш на всяка врата и прозорец и по колко броя?
- Ще ги спираш ли всичките, обикаляйки от стая в стая, преди да напуснеш жилището?
- А ако през нощта някое се отлепи и падне?
- Крадците, които всичко оглеждат, преди да влязат, не могат ли да се пресегнат и да го изключат, ако е на прозореца?
-...
-...
-...
-...
Мно-о-ого рискове.
Ех-х-х... да можеше моята кола вместо дизел да кара на вода.... :)
NRG7 - специалист
Янис,съгласен съм донякъде с мнението ти. Да отбележа само,че това,което е на клипа не съм твърдял,че е безрисково,или прекалено сигурно. Това е идея и начин за направа на тип охранителна система на мен ми се стори интересна идея. Ясно,е че всеки от нас би избрал най доброто за сигурността си и да прецени в какво да се състои тя. :)
Последна промяна от NRG7 на ср апр 08, 2009 7:45 pm, променено общо 1 път.
bobykafe - специалист
Доста добра идея и мога да отговоря:
-Батерията може да издържи дни... ако се ползва стандартен лазер от ключодържател /консумация около 2-5 мА/ и батерия 1500 мА часа
за пример- на изтощена обикновена батерия съм слагал обикновен светодиод и изкара няколко дена, а може да се добави и подзаряд на системата, когато има ток.
- Слага се по едно устройство на стая, а лъча се пречупва с огледала.
- Ако през нощта съм там, няма да е включено :lol: , а ако падне докато ме няма, предпочитам да се активира, вместо да е безполезно.
- Всички ще са свързани по някаква система или на 2-3 кръга... зависи от ситуацията.
Рисковете са много при евтина система, понеже не покрива всички рискове... но цялата охрана се прави с по- малко от 100 лева, като включвам автоаларма и някакъв акумулатор /от UPS примерно/

Забравяш да споменеш само преминаваща муха :lol:
bobykafe написа:
Доста добра идея и мога да отговоря:
-Батерията може да издържи дни... ако се ползва стандартен лазер от ключодържател /консумация около 2-5 мА/ и батерия 1500 мА часа
за пример- на изтощена обикновена батерия съм слагал обикновен светодиод и изкара няколко дена, а може да се добави и подзаряд на системата, когато има ток.
- то тогава минаваме на окабеляване за да има подзаряд, а в такъв случай за какво му е локална бетерия? Или ще се ангажират най-близките контакти във всяка стая... Това е вариант, да.
bobykafe написа:
- Слага се по едно устройство на стая, а лъча се пречупва с огледала.

- 20 лева струва обикновен обемен датчик и нямаш нужда от огледала.
bobykafe написа:
- Ако през нощта съм там, няма да е включено :lol: , а ако падне докато ме няма, предпочитам да се активира, вместо да е безполезно.
- Значи ще изключваш поотделно или частично във всяка стая, за да можеш да се движиш. А като се задейства и имаш съседи - дано не те намразят. Че тъкмо днес имах коментар от един приятел, на който ще му преправям системата, монтирана от друг колега и задействаща се по неизвестни причини. Съседите подивяха и той я изключи съвсем.
bobykafe написа:
- Всички ще са свързани по някаква система или на 2-3 кръга... зависи от ситуацията.
- Пак упряхме в система. Излиза, че това е най-оптималния вариант за постоянно, не временно решение.
bobykafe написа:
Рисковете са много при евтина система, понеже не покрива всички рискове... но цялата охрана се прави с по- малко от 100 лева, като включвам автоаларма и някакъв акумулатор /от UPS примерно/
- Именно за минимизиране на рисковете хората отдавна са приели концепцията на охранителни системи, които предоставят достатъчна сигурност. И ако говорим за цени, то заедно с акумулатор, сирена, захранване, дистанционно управление (!), датчици и окабеляване ще струва около 200 лева за малко жилище.
При наличието на свободно време бих се занимавал с подобни конструирания, но икономически не е оправдано, така че предпочитам да прилагам готови изделия и да спя спокойно, знаейки, че няма да ми звъннат посред нощите заради някакви проблеми. Такъв тип решение бих използвал в отделностоящ гараж, например.
bobykafe написа:
Забравяш да споменеш само преминаваща муха :lol:
Не съм я забравил :-D Мухата остана в многоточията заедно със слънчевите лъчи по огледалото, с ресурса на лазерния светодиод, който има не дотам дълъг живот и други подробности.
Успех на всички търсещи и пробващи! Не давайте на мозъците си да съхнат! :wink:
Takezo Sensey - модератор
Ето какво намерих :

Прикачен файл

090628_145343_565e2_15308890.jpg
130 db аларма 110 градуса наблюдение 15 - 30 м обхват

Мисля , че върши работа за всичко , изцяло на батерии алармата буди и умрял
цена 15 лв !

има ги в Илиянци до Техномаркет второто магазинче след колелата
090628_145343_565e2_15308890.jpg (30.84 KиБ) Видяна 7159 пъти
housedoktor - майстор
130 дб си е множко...това не е лошо устройство,особенно за тези пари.Такезо имаш ли път към този магазин скоро?
Takezo Sensey - модератор
Само преди няколко часа го видях в магазин за "левче" в Люлин-3 в София за 18 лева, с две дистанционни, изход за захранване с адаптер + стойка за окачване на стена . Провери в подобни магазини. Ако не намериш ще ти взема от "левчето" и ще ти пратя. :wink:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: