Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Някой ползвал ли е келфос?По-добър ли е от българските ръждопреобразуватели и каква му е цената?
крум - специалист
Българските ръждопреобразуватели всичките са на основата на фосфорна киселина. Аз съм лаик, но според различните специалисти, с които съм говорил за антикорозионна защита, за едно са на едно мнение - след български ръждопреобразувател ламарината започва прогресивно да корозира отвътре. За спиране на този процес, на етикетите на преобразувателя си пише ясно, че трябва да се измие мястото с вода (малко странно, а? борим се с ръжда, а веднъж ползвали ръждопреобразувател трябва да намокряме железата отново с вода). Това май никой не го спазва...

Също така не можеш да разчиташ на дълбок ефект при българските ръждопреобразуватели - железа добре изпясъкоструени, намазани с ръждопреобразувател и след това грундирани и стояли на съхо място, след 2 години пак бяха тръгнали да ръждясват под грунда. (Разбира се, процедурата по нанасянето на ръждопреобразувателя беше спазена).

Това, което възнамерявам да ползвам занапред (вкъщи на библиотеката стои запечатан вече една година) е ръждопреобразувателя на Вюрт. Според запознати, той е на биологична основа и не се нуждае от миене (макар че и на неговия етикет пише да се измие) след нанасяне.

Тема "Келфос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: