Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gofi - помощник
Не би трябвало да имаш проблем с рамка на РОСМАРИ,ако има скобички за регулиране на твърдоста,нагласи ги според кг.събрани в средата е много меко,зависи и какъв дюшек си си купил.Всичко което няма твърда основа си е дюшек,било то дунапрен,латекс,пенолатекс и т.н.т.
tyo - специалист
Понеже съм 100..и "кусор" килца, вместо подматрачна рамка, избрах това :-D

ИзображениеИзображение

http://nani.bg/product_info.php?cPath=9 ... _id=900444
Последна промяна от tyo на пет окт 16, 2009 6:09 pm, променено общо 2 пъти.
Mc Queen - специалист
С такъв модел на подматрачната рамка. Няма ли да е по-добре за вас?
Ние сме с такава и да ти кажа доволен съм
Ламелите са по-къси и няма да се събирате в средата.
Успех

Прикачен файл

подматрачна рамка от ЕКОН.jpg
подматрачна рамка от ЕКОН.jpg (64.21 KиБ) Видяна 17154 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
bidjo: Преди година имах същия проблем, като твоя. И аз съм 100+ кг. Жената и тя дебелее в момента, по субективни причини (причината съм аз).
Как го разреших. Отдолу под подматрачната рамка прасна два листа МДФ, и стана супер. Малко твърдо за някои хора, но понеже наближавам 40-те и с тия килограми от време на време взе да ме боли кръста. Това ми помогна много.
rockwall - майстор
нещо не ме кефят тези мърдащи неща

старата спалня беше с ПДЧ дъно, надупчено тук там, за да се проветрява все пак

за последното легло, което оправях така пък си взех от един строителен хипермаркет готоеи летвички и ги хванах на рамка

върши същата работа без да пружинира

имам още едно легло и него така ще го оправя
Аз сложих 2 подматрачни на спалнята точно защото се притесявах, че ще натежим средата :) (115 + 5x) . Ако ги навиеш в магазина за размяна 1 за 2 ще е най-добре.
Ronin - специалист
Аз си направих метална конструкция около оригиналната подматречна рамка и я цапнах с Цо2- то стана бетон с шина 30х0.5.....сега децата скачат на воля отгоре...... :lol:
zmeios - специалист
При мен, за една голяма и мнооого здрава спалня, е правена заварена скара от стоманени профили (супер здрава - и кола отгоре си ще издържи). После една голяма ПДЧ плоскост, надупчена на разни места. Но забележете че казвам не правоъгълна рамка, а именно скара - по дължина освен "горе" и "долу" има и два заварени профила "средно". Черна стомана, грозна като смъртта ама дизайна е такъв че винаги остава скрита от поглед ;) та на кой му пука. Надолу са заварени крака, направени от стоманена тръба, ама там вече е хромирано, че се вижда.

Профилите са едни такива... абе не разбирам от метал :) абе О - образни (сечението е квадрат със страна около 30 милиметра, и примерно милиметър дебело).

Ама в ония години металообработването беше евтин труд, а фабричните мебелни изделия - скъпи (става дума за '99 - '2000, оттогава не е мръднала тая спалня, само фурнира сменихме). Сега е обратното :( - стоманата ще излезе скъпо, а китайските фабрични боклуци могат да дойдат и по-евтино, ако магазинера не е свръх алчен. Предполагам ;)
Последна промяна от zmeios на нед ное 08, 2009 11:05 pm, променено общо 1 път.
Ronin - специалист
60-70 лв. излизат шината.....скоро ....даже тая неделя трябваше да направя и подобна рамка за холовата гарнитура.....та знам цените ако нямаш профилчета в гаража...инъче едва ли има по здраво и стабилно нещо от това...с метална конструкция
rockwall - майстор
zmeios написа:
Профилите са едни такива... абе не разбирам от метал :) абе О - образни (сечението е квадрат със страна около 30 милиметра, и примерно милиметър дебело).

;)
как са О образни а сечението им е квадрат

за винкел кутия сигурно става въпрос

Тема "подматрачна рамка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: