• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
StanTheMan - помощник
Колеги, моля Ви за помощ!
В неделя налепихме плочките в кухнята и вечерта фугирахме с една смес MULTIFILL. /Някой, ако я е ползвал да сподели мнение, аз съм много недоволен не само поради глупостта ми :sad: /
Фугирахме, обаче не знам кой ни накара да оставим всичко така непочистено за 24 часа. :? Прибирам се аз снощи от работа и си викам сега ще почистя фугите и ще ги оформя. ДА ДА!!!
Пробвах с гъби, с парцали, с оцет /ябълков, ако това има значение/ и накрая го докарах до някъде в почистването с тел за миене на загорели съдове. Обаче с нея се получават малко сиви остатъци по плочките и не ми харесва. Идва ми направо да се гръмна!!! :datz: Като се сетя колко се старахме и колко хубави станаха плочките, направо съм бесен как накрая ги осрахме с тези фуги :stock1:
Кажете ми с какво да ги направя тези фуги, че да заприличат на нормални такива. :hilfe:
Furera - специалист
Пробвай с твърда пластмасова шпакла.
masterval - майстор
Имах един-два такива случая, но беше с бяла фуга на Боро. Като засъхне - шкурката се плъзга отгоре!
Обилно намокрих с вода и с трупче за шлайфане на стени, на което хващам не шкурка, а мрежичка 60 или 80. Колкото по-накисната е фугата, толкова по-лесно става.
Дано ти свърши работа :wink:
Spokoiniq - майстор
Солна киселина, колкото по-концентрирана-по-добре! И ВНИМАТЕЛНО!!!
чистене на фуги след 24 часа си е сране върху метено.пробвай с дървено трупче,но преди това накисваш фугите :)
Теди - специалист
Сети се кой ти е казал тази глупост и го извикай да помага. Което и да опиташ от по горните не е грешно, но друг път не вярвай на Е.Ж.К.
StanTheMan - помощник
Колеги БЛАГОДАРЯ много за съветите.
Докарахме го донякъде с телта, остана още малко, но остава проблема с грозните фуги - просто не са такива каквито трябва да бъдат. Станаха горе-долу равни с плочките, което не е особено красиво, даже никак. И си мисля за предложението със солната киселина (само така май ще може да се слезне малко под нивото на плочката), но доста ме е страх, както за плочките така и за самия мен. Ако колегата има опит, моля да разясни точно как се процедира с киселината и има ли опасност плочките да избелеят или нещо друго са им се случи. :?
Отворен съм за още идея трябва да ги оправя тези плочки. Просто ми идва да се гръмна какво направихме с толкова красивите преди фугиране плочки, ще кача и снимки скоро.
velsi - Почетен майстор
Изчегъртай тези фуги и фугирай наново, този път както трябва. Знам, че е трудоемко, но за мене това е начина.
StanTheMan - помощник
velsi написа:
Изчегъртай тези фуги и фугирай наново, този път както трябва. Знам, че е трудоемко, но за мене това е начина.
Да ги изчегъртам, но с какво. Ако е с металната шпатула не само, че ще е трудоемко, ами доста времеемко и изнервящо. Как най-лесно да ги изчегъртам?
bullet - специалист
Опитай с лист от механична ножовка. Използваш го по дължината му, като търкаш внимателно фугите със зъбите. Пробвал съм го и става добре.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ! Засъхнали фуги, не мога да ги изчистя! - решено!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: